Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καβάλα - Κάστρο

Καβάλα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Καβάλα - Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας
Πρόκειται για ένα επιβλητικό μοναστήρι που βρίσκεται στο Παγγαίο Όρος 55 χιλιόμετρα μακρυά από την Καβάλα. Θεωρείται εθνικό και θρησκευτικό κέντρο ολόκληρης της Μακεδονίας καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια την εθνικοαπελευθερωτικών πολέμων των Ελλήνων. Στη συλλογή του συμπεριλαμβάνονται σπάνιες εικόνες κειμήλια αλλά και πολλά χειρόγραφα από την τεράστια βιβλιοθήκη του. Διαθέτει περισσότερα από 150 κελιά και στις μέρες μας λειτουργεί ως γυναικεία μονή. Καθημερινά δέχεται πολλούς επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα. Εάν το επιθυμείτε μπορείτε να το επισκεφτείτε και εάν είστε γυναίκα σας δίνεται η δυνατότητα να διανυκτερεύσετε για κάποιες μέρες εντός της μονής.
Πρόσβαση: Εάν δεν διαθέτετε δικό σας όχημα μπορείτε να μεταβείτε στο μοναστήρι με κτελ στο οποίο θα επιβιβαστείτε από το κέντρο της πόλης ή με κάποιο ταξί το οποίο θα ναυλώσετε.
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Καβάλα » Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας
Στο κοιμητήριο της Μονής είναι ο τάφος της Μάρας Βράνκοβιτς, μητριάς του Μωάμεθ του Πορθητή
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καβάλα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Καβάλα - Κάστρο της Καβάλας Καβάλα - Παλιά Πόλη της Καβάλας Καβάλα - Αρχαίοι Φίλιπποι Καβάλα - Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας Καβάλα - Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας Καβάλα - Νέα Πέραμος Καβάλα - Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλα - Εκκλησία του Αγίου Παύλου Καβάλα - Υδραγωγείο Καβάλας Καβάλα - Παραλίες της Καβάλας Καβάλα - Μουσείο Καπνού Καβάλας Καβάλα - Δημοτικό Μουσείο Καβάλας