Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Καβάλα - Κάστρο

Καβάλα

Ελλάδα
Μοιράσου το
Καβάλα - Μουσείο Καπνού Καβάλας Μουσείο Καπνού Καβάλας
Η επεξεργασία και εμπορία καπνού αποτέλεσε το σημαντικότερο κεφάλαιο στη νεότερη ιστορία της Καβάλας, έχοντας φέρει οικονομική ανάπτυξη στην πόλη, μέχρι τη δεκαετία του 1950 όπου το καπνεμπόριο έπεσε σε ύφεση, εξ’ αιτίας της μαζικής εισαγωγής καπνού από χώρες του εξωτερικού. Μοναδικό στο είδος του, τόσο σε τοπικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Μουσείο Καπνού άνοιξε τις πύλες του την άνοιξη του 2003 στο ισόγειο του κτιρίου του πρώην Ελληνικού Οργανισμού Καπνού, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη αυτής της ιστορικής κληρονομιάς. Τα εκθέματα του μουσείου είναι ταξινομημένα σε επτά ενότητες, που περιλαμβάνουν ό,τι σχετίζεται με την καλλιέργεια, επεξεργασία, εμπόριο και βιομηχανία καπνού, αλλά και τη συμβολή του ανθρώπου, μέσα από τα εκθέματα που αφορούν τους καπνεργάτες και το συνδικαλισμό καπνεργασίας. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι επίσης η αναβίωση της κλασικής επεξεργασίας καπνού με τα μηχανήματα που εκτίθενται στο χώρο, προσφέροντας μία μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία στον επισκέπτη. Τη συλλογή συμπληρώνει η βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο χώρο, με μοναδικά βιβλία και έντυπα που αναφέρονται στην καπνική πολιτική και την ιστορία του καπνού της πόλης. Το Μουσείο Καπνού είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής και περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας εκεί μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του.
Ιστοσελίδα: http://www.tobaccomuseum.gr/
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Καπνού Καβάλας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Καβάλα » Μουσείο Καπνού Καβάλας
Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία στην Ελλάδα!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Καβάλα » Μουσείο Καπνού Καβάλας
Καταπληκτικη δουλεια, αξιζει τον κοπο να το επισκεφθειτε. Αν μαλιστα μετα δεις και τα αρχοντικα τον καπνεμπορων στη Ξανθη εχεις κανει ενα υπεροχο μαθημα ιστοριας!
Ευχαριστω το "taxidiologio" που μου το προτεινε!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Καβάλα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Καβάλα - Κάστρο της Καβάλας Καβάλα - Παλιά Πόλη της Καβάλας Καβάλα - Αρχαίοι Φίλιπποι Καβάλα - Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας Καβάλα - Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας Καβάλα - Νέα Πέραμος Καβάλα - Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλα - Εκκλησία του Αγίου Παύλου Καβάλα - Υδραγωγείο Καβάλας Καβάλα - Παραλίες της Καβάλας Καβάλα - Μουσείο Καπνού Καβάλας Καβάλα - Δημοτικό Μουσείο Καβάλας