Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Νέα Υόρκη - Manhattan

Νέα Υόρκη

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Μοιράσου το
Νέα Υόρκη - Αγαλμα της Ελευθερίας Αγαλμα της Ελευθερίας
Statue of Liberty
Το κολοσσιαίο αυτό άγαλμα, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του κόσμου, το σύμβολο της ελευθερίας και του αμερικανικού ονείρου, υποδεχόταν τα εκατομμύρια των μεταναστών για περισσότερο από έναν αιώνα, που έφταναν στο Έλις Άιλαντ με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη. Ήταν ένα δώρο από το γαλλικό λαό στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1886, ως σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο εθνών κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου για την ανεξαρτησία. Απεικονίζει την Ελευθερία σε γυναικεία μορφή. Το ένα χέρι ανυψώνεται κρατώντας μία δάδα, ενώ στο άλλο κρατάει το δισκίο του νόμου με χαραγμένη επάνω του την ημερομηνία της ανεξαρτησίας σε λατινικούς αριθμού. Φοράει ένα στεφάνι με 7 αιχμές που συμβολίζουν τις 7 θάλασσες και τις 7 ηπείρους ενώ τα παράθυρα στο στέμμα του προορίστηκαν για να αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου. Η βάση του αγάλματος φιλοξενεί από το 1972 το Μουσείο Μετανάστευσης στις ΗΠΑ και μία επιγραφή στην είσοδο φιλοξενεί ένα ποίημα της Emma Lazarus, που λέει "Δώστε μου τους φτωχούς, τους κουρασμένους σας, τις καταπιεσμένες μάζες που λαχταρούν για ελευθερία".
Ιστοσελίδα: http://www.statueofliberty.org
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Αγαλμα της Ελευθερίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Νέα Υόρκη » Αγαλμα της Ελευθερίας
Υπεροχο αξιζει να το επισκεφθητε ιδιαιτερα το βραδυ!
8 χρόνια πριναπάντηση (2) μου αρέσει!

Είχα την εντύπωση ότι είναι κλειστό το βράδυ!
8 χρόνια πριν

Οχι εδω και 2 χρονια λειτουργει και το βραδυ
8 χρόνια πριν
Νέα Υόρκη » Αγαλμα της Ελευθερίας
Ο χώρος γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας υπέστησε πολλές ζημιές κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό μέχρι τον Ιούλιο του 2013.
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Νέα Υόρκη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Νέα Υόρκη - Πέμπτη Λεωφόρος Νέα Υόρκη - Αγαλμα της Ελευθερίας Νέα Υόρκη - Πλατεία Τάιμς και Μπροντγουέι Νέα Υόρκη - Νήσος Έλις Νέα Υόρκη - Κτίριο της Αυτοκρατορικής Πολιτείας Νέα Υόρκη - Ροκφέλερ Σέντερ Νέα Υόρκη - Μουσείο Ουρανοξυστών Νέα Υόρκη - Κεντρικό Πάρκο Νέα Υόρκη - Ουρανοξύστης Κράισλερ Νέα Υόρκη - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Νέα Υόρκη - Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέα Υόρκη - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέα Υόρκη - Μουσείο Γιούγκενχάιμ (Σόλομον) Νέα Υόρκη - Mνημείο και Μουσείο για την 11η Σεπτεμβρίου Νέα Υόρκη - Μουσείο του Σεξ Νέα Υόρκη - Ξενάγηση Sex and the City Νέα Υόρκη - Εκπτωτικό Πολυκατάστημα Woodbury Outlet