Βόρεια Αμερική > Νέα Υόρκη > Αγαλμα της Ελευθερίας

Αγαλμα της Ελευθερίας Νέα Υόρκη

Statue of Liberty

"Σήμα κατατεθέν" των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Το κολοσσιαίο αυτό άγαλμα, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελεί ένα σύμβολο ελευθερίας και σε αυτό προσωποποιείται σε μεγάλο βαθμό το αμερικάνικο όνειρο. Για περισσότερο από έναν αιώνα, υποδεχόταν τα εκατομμύρια των μεταναστών, που έφταναν με πλοία στο διπλανό Έλις Άιλαντ και προσδοκούσαν να περάσουν και περάσουν το έλεγχο και να τους επιτραπεί να αποβιβαστούν στη Νέα Υόρκη.

 

Πληροφορίες για το Άγαλμα της Ελευθερίας

Το άγαλμα ήταν ένα δώρο από το Γαλλικό κράτος στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1886, ως σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο εθνών κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου για την ανεξαρτησία.

 

Απεικονίζει την Ελευθερία σε γυναικεία μορφή. Το ένα χέρι του αγάλματος ανυψώνεται κρατώντας μία δάδα, ενώ στο άλλο κρατάει το δισκίο του νόμου με χαραγμένη επάνω του την ημερομηνία της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας σε λατινικούς αριθμούς. Φοράει ένα στεφάνι με 7 αιχμές που συμβολίζουν τις 7 θάλασσες και τις 7 ηπείρους ενώ τα παράθυρα στο στέμμα του προορίστηκαν για να αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου.

 

Η βάση του αγάλματος φιλοξενεί από το 1972 το Μουσείο Μετανάστευσης στις ΗΠΑ και μια επιγραφή στην είσοδο φιλοξενεί ένα ποίημα της Emma Lazarus, που λέει "Δώστε μου τους φτωχούς, τους κουρασμένους σας, τις καταπιεσμένες μάζες που λαχταρούν για ελευθερία".

Ιστοσελίδαhttp://www.statueofliberty.org

eirini_skg

Ο χώρος γύρω από το Άγαλμα της Ελευθερίας υπέστησε πολλές ζημιές κατά τη διάρκεια του τυφώνα Sandy, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό μέχρι τον Ιούλιο του 2013.

08/12/2021

Απάντηση

dimis

Υπεροχο αξιζει να το επισκεφθητε ιδιαιτερα το βραδυ!

08/12/2021

Απάντηση

eirini_skg

Είχα την εντύπωση ότι είναι κλειστό το βράδυ!

08/12/2021

dimis

Οχι εδω και 2 χρονια λειτουργει και το βραδυ

08/12/2021

Αφήστε στο σχολιό σας