Βόρεια Αμερική > Νέα Υόρκη > Πλατεία Τάιμς και Μπροντγουέι

Πλατεία Τάιμς και Μπροντγουέι Νέα Υόρκη

Times Square and Broadway

Η Times Square (Πλατεία Τάιμς) είναι ένα κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν, στη συμβολή των οδών Brodway και Seventh Avenue. Το 1904 είναι η χρονιά που πήρε το οριστικό της όνομα, από τη γνωστή εφημερίδα New York Times που εγκαταστάθηκε στον 25ο ουρανοξύστη, τοποθετώντας την πρώτη επιγραφή από νέον που έδειχνε συνεχώς ειδήσεις.

 

Μέχρι το 1970, ήταν το πιο παρακμιακό μέρος της πόλης, αφού κατείχε το ρεκόρ της υψηλότερης εγκληματικότητας και ήταν εγκατεστημένα άπειρα sex shops και στριπτιζάδικα με όλα τα παρελκόμενα. Σήμερα η πλατεία αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του αμερικανικού καταναλωτισμού, με τεράστιες οθόνες από τη χρηματιστηριακή εταιρία Nasdaq, το MTV, την Coca Cola, τα Macdonalds, κ.ά., που μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα.

 

Αξίζει να γίνει μία αναφορά και στο πασίγνωστο στους θεατρόφιλους Broadway, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Η συνοικία περιλαμβάνει γύρω στα 40 θέατρα και μαζί με το αντίστοιχο West End στο Λονδίνο, αποτελούν τα υψηλότερου επιπέδου θέατρα του κόσμου.

εικόνα του χρήστη stratispla

stratispla

Για πληροφορίες για την Νέα Υόρκη μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ https://www.wortheverymile.com/travel-guide-gia-tin-nea-yorki/

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας