Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πάρος - Παροικιά

Πάρος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Πάρος

Πάρος - Παροικία Παροικία
"Η Παροικία ή Παροικιά ή Χώρα, αποτελεί την πρωτεύουσα της Πάρου και βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού. Είν..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πάρος - Κοιλάδα με τις Πεταλούδες Κοιλάδα με τις Πεταλούδες
"Μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την Παροικιά, στο δρόμο που τη συ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πάρος - Νάουσα Νάουσα
"Χτισμένη σ’ έναν απάνεμο και ασφαλή κόλπο στα βόρειοανατολικά της Πάρου, η Νάουσα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό κωμόπολ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Η Νάουσα έχει κλέψει πλέον τα φώτα από την Παροικιά. Προσπαθεί να διαμορφώσει έναν κοσμικό χαρακτήρα, με σημείο αναφοράς πάντα τα γραφικά..."
Πάρος - Αρχαία Λατομεία Μαρμάρου στο Μαράθι Πάρου Αρχαία Λατομεία Μαρμάρου στο Μαράθι Πάρου
"Η "παρία λίθος", όπως ήταν γνωστό το παριανό μάρμαρο κατά την αρχαιότητα, αποτελούσε σημαντική πηγή ανάπτυξης για το ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πάρος - Παραλίες της Πάρου Παραλίες της Πάρου
"Στα 120 χιλιόμετρα που μετρούν οι ακτογραμμές της, η Πάρος έχει πανέμορφες παραλίες, οργανωμένες και μη, πολύβουες ή ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Χρυσή Ακτή : Βeach volley, windsurf και ένα κεφάτο beach bar για δροσιστικές μπίρες και κοκτέιλ. Δράση, θάλασσα, αλμύρα και ηλιοκαμένα σ..."
Πάρος - Παναγία Εκατονταπυλιανή Παναγία Εκατονταπυλιανή
"Μία από τις σημαντικότερες εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στην Παναγία βρίσκεται στην Παροικιά της Πάρου. Πρόκειται ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάρος - Λεύκες Λεύκες
"Οι Λεύκες είναι ένα μικρό καταπράσινο ορεινό χωριό, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Παροικιά στο κέντρο του νησιού..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάρος - Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου Άι Γιάννης Δέτης Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου Άι Γιάννης Δέτης
"Σε μία έκταση που καταλαμβάνει 800 στρέμματα σε μία πανέμορφη χερσόνησο στον κόλπο της Νάουσας, δημιουργήθηκε το 2009..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πάρος - Αντίπαρος Αντίπαρος
"Σε απόσταση μικρότερη του ενός μιλίου από την Πάρο βρίσκεται το πανέμορφο νησάκι της Αντίπαρου. Οι Έλληνες τη γνωρίσα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πάρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 12.853
Αεροδρόμιο/α: Πάρου (PAS)
Περιγραφή: Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά νησιά των Κυκλάδων, η Πάρος συνδυάζει τη μακραίωνη ιστορία με την υπέροχη φύση και την πλούσια παράδοση. Η γεωγραφική θέση του νησιού στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους κατέστησαν την Πάρο από την αρχαιότητα σταυροδρόμι θαλάσσιων δρόμων που συνέδεε την Ελλάδα με τα νησιά, τα μικρασιατικά παράλια και την ευρύτερη Μεσόγειο. Από την Πρωτοκυκλαδίτικη Εποχή ακόμα, αναπτύχθηκε στο νησί οικισμός και σε όλες τις εποχές της αρχαιότητας η Πάρος διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο ως εμπορική και στρατιωτική βάση και το όνομά της συνδέθηκε με την πνευματική και καλλιτεχνική άνθιση της Αθήνας, χάρη στο εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρό της και τους σημαντικούς καλλιτέχνες που κατάγονταν από εκεί. Ακολουθώντας την ιστορία των Κυκλάδων, η Πάρος κατακτήθηκε από τους Αθηναίους, τους Πέρσες, τους Μακεδόνες και τους Ρωμαίους διαδοχικά, για να περάσει στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία έως το 1207, όπου κατακτήθηκε από τους Ενετούς. Ακολούθησε ο διαβόητος πειρατής Μπαρμπαρόσα και η Τουρκοκρατία, εποχή κατά την οποία το νησί αποτελούσε ορμητήριο πειρατών. Στην Επανάσταση του 1821 η Πάρος έλαβε ενεργό μέρος και στη συνέχεια αποτέλεσε τμήμα του πρώτου ελληνικού κράτους. Από τη δεκαετία του 1960 και μετά η Πάρος εξελίχθηκε σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας, χάρη στο φυσικό της πλούτο, τις υπέροχες ακρογιαλιές της, τη νυχτερινή της ζωή και τις άψογα οργανωμένες τουριστικές υποδομές της, που προσελκύουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες. Στην Πάρο μπορείτε να φτάσετε είτε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά, είτε αεροπορικώς, αφού το νησί διαθέτει δικό του αεροδρόμιο.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στην Πάρος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί