Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πάρος - Παροικιά

Πάρος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Πάρος - Νάουσα Νάουσα
Χτισμένη σ’ έναν απάνεμο και ασφαλή κόλπο στα βόρειοανατολικά της Πάρου, η Νάουσα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό κωμόπολη του νησιού. Μέχρι πριν λίγες δεκαετίες δεν ήταν παρά ένα μικρό ψαροχώρι και με την έλευση του τουρισμού η Νάουσα μετατράπηκε σε ένα από τα σημαντικό τουριστικό θέρετρο, ενώ διαθέτει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο των Κυκλάδων. Αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, υπέροχες παραλίες αλλά και πολλά και αξιόλογα αξιοθέατα είναι αυτά που θα συναντήσει ο επισκέπτης εδώ. Στα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα είναι το Λαογραφικό Μουσείο της Νάουσας όπου εκτίθεται η πολύ αξιόλογη λαογραφική συλλογή του γιατρού Όθωνα Κάπαρη που περιλαμβάνει βιβλιοθήκη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το αρχαίο τείχος και το τμήμα του κάστρου που σώζονται μέχρι σήμερα, η ιστορική Μονή Αγίου Αθανασίου στα Πρωτόρια με εικόνες του 12ου και 13ου αιώνα και ο αρχαιολογικός χώρος στην τοποθεσία "Κουκουναριές" όπου ανακαλύφθηκε ένα μυκηναϊκό ανάκτορο του 1200 π.Χ.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Νάουσα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Πάρος » Νάουσα
ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ,ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ.ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.
7 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Από τα νησιά με την καλύτερη νυχτερινή ζωή!!!
7 χρόνια πριν
Πάρος » Νάουσα
Η Νάουσα έχει κλέψει πλέον τα φώτα από την Παροικιά. Προσπαθεί να διαμορφώσει έναν κοσμικό χαρακτήρα, με σημείο αναφοράς πάντα τα γραφικά λιμανάκια της, εκείνα στα οποία τα καλοκαιρινά ξημερώματα ξενυχτισμένοι τουρίστες συναντιούνται με αγουροξυπνημένους ψαράδες έτοιμους να λύσουν το καΐκι!!!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πάρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Πάρος - Παροικία Πάρος - Κοιλάδα με τις Πεταλούδες Πάρος - Νάουσα Πάρος - Αρχαία Λατομεία Μαρμάρου στο Μαράθι Πάρου Πάρος - Παραλίες της Πάρου Πάρος - Παναγία Εκατονταπυλιανή Πάρος - Λεύκες Πάρος - Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου Άι Γιάννης Δέτης Πάρος - Αντίπαρος