Νάουσα Πάρος

Χτισμένη σ’ έναν απάνεμο και ασφαλή κόλπο στα βόρειοανατολικά της Πάρου, η Νάουσα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό κωμόπολη του νησιού. Μέχρι πριν λίγες δεκαετίες δεν ήταν παρά ένα μικρό ψαροχώρι και με την έλευση του τουρισμού η Νάουσα μετατράπηκε σε ένα από τα σημαντικό τουριστικό θέρετρο, ενώ διαθέτει μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο των Κυκλάδων. Αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, υπέροχες παραλίες αλλά και πολλά και αξιόλογα αξιοθέατα είναι αυτά που θα συναντήσει ο επισκέπτης εδώ. Στα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα είναι το Λαογραφικό Μουσείο της Νάουσας όπου εκτίθεται η πολύ αξιόλογη λαογραφική συλλογή του γιατρού Όθωνα Κάπαρη που περιλαμβάνει βιβλιοθήκη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το αρχαίο τείχος και το τμήμα του κάστρου που σώζονται μέχρι σήμερα, η ιστορική Μονή Αγίου Αθανασίου στα Πρωτόρια με εικόνες του 12ου και 13ου αιώνα και ο αρχαιολογικός χώρος στην τοποθεσία "Κουκουναριές" όπου ανακαλύφθηκε ένα μυκηναϊκό ανάκτορο του 1200 π.Χ.

crazymech

Η Νάουσα έχει κλέψει πλέον τα φώτα από την Παροικιά. Προσπαθεί να διαμορφώσει έναν κοσμικό χαρακτήρα, με σημείο αναφοράς πάντα τα γραφικά λιμανάκια της, εκείνα στα οποία τα καλοκαιρινά ξημερώματα ξενυχτισμένοι τουρίστες συναντιούνται με αγουροξυπνημένους ψαράδες έτοιμους να λύσουν το καΐκι!!!

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη joanna

joanna

ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ,ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ.ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

08/12/2021

Απάντηση

crazymech

Από τα νησιά με την καλύτερη νυχτερινή ζωή!!!

08/12/2021

Αφήστε στο σχολιό σας