Ελλάδα > Πάρος > Πάρος Παραλίες

Πάρος Παραλίες Πάρος

Πάρος παραλίες για όλα τα γούστα σε μια τεράστια ακτογραμμή

Η Πάρος βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο των Κυκλάδων ανάμεσα σε Νάξο και Αντίπαρο και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο νησί του νησιωτικού συμπλέγματος. Ανέκαθεν αποτελούσε αγαπημένο τουριστικό προορισμό προσελκύοντας παραθεριστές από Ελλάδα και εξωτερικό. Όμως ο αριθμός των επισκεπτών στο νησί εκτοξεύθηκε μετά το 2016 όταν το ήδη υπάρχον αεροδρόμιο (1982) αναβαθμίστηκε μεγαλώνοντας τον διάδρομό του.

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που κάνουν την Πάρο μοναδικό καλοκαιρινό προορισμό είναι οι παραλίες της. Η ακτογραμμή του νησιού εκτείνεται περίπου στα 120 χιλιόμετρα σχηματίζοντας απόκρημνους όρμους, φυσικά λιμανάκια και ακρογιαλιές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αναμφισβήτητα λοιπόν, διαθέτει η Πάρος παραλίες με αναρίθμητες επιλογές που κερδίζουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό παραθεριστή.

 

Πώς είναι οι παραλίες της Πάρου;

Η Πάρος θεωρείται ένα από τα πιο πολυδιάστατα νησιά του Αιγαίου. Το μέγεθος του νησιού και οι διαφορετικές επιλογές χαλάρωσης, διασκέδασης και δραστηριοτήτων που προσφέρει, μαγνητίζει έναν ετερόκλιτο όγκο επισκεπτών διαφορετικών ηλικιών, ενδιαφερόντων και οικονομικής επιφάνειας. Οι παραλίες της Πάρου λοιπόν, αποτελούν τον ορισμό αυτής της όμορφης διαφορετικότητας!

Στις παραλίες της Πάρου υπάρχει ένα πολυποίκιλο ύφος και επίπεδο οργάνωσης. Πολλές έχουν διάσημα beach bar, είναι κοσμοπολίτικες και φιλοξενούν επικά πάρτι που κρατάν έως το επόμενο πρωί. Μερικές φημίζονται για τους αέρηδες, συγκεντρώνουν σέρφερς και προσφέρουν επιλογές για θαλάσσια σπορ. Άλλες πάλι, είναι εξίσου οργανωμένες με ξαπλώστρες, ομπρέλες και υπηρεσίες από τα τοπικά beach bar, ξεχωρίζουν όμως, για τα όμορφα ταβερνάκια και το καλό φαγητό. Τέλος, ανάμεσα στις Παραλίες της Πάρου, υπάρχουν και πιο δυσπρόσιτες και σε κάποιες περιπτώσεις κάπως ερημικές παραλίες που προσφέρουν γαλήνη και απόλυτη χαλάρωση τους επισκέπτες.

Από την άλλη, η φράση "παραλίες Πάρου" φέρνει αμέσως στο μυαλό μια απαράμιλλη φυσική ομορφιά που είναι αδιαπραγμάτευτη. Τα πεντακάθαρα νερά τους καθρεφτίζουν το γαλάζιο του ουρανού λαμβάνοντας αποχρώσεις όλης της παλέτας του μπλε. Στην πλειοψηφία τους καλύπτονται από άμμο εξαιρετικής ποιότητας. Δε λείπουν όμως και οι ακρογιαλιές που έχουν βότσαλο, αλλά και αυτές που περιβάλλονται από βράχους και διακρίνονται για την ιδιαίτερη ομορφιά τους. 

 

Πάρος παραλίες ιδανικές για εξερεύνηση

Μία ή περισσότερες διαδρομές εξερεύνησης της Πάρου με αυτοκίνητο ή μηχανή θεωρείται ιδανική. Ο τρόπος αυτός δίνει μια ευρύτερη εικόνα των ακτών και βοηθά τον επισκέπτη να ξεχωρίσει την αγαπημένη του παραλία ανάλογα με τα γούστα του.

Το νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού φιλοξενεί τις περισσότερες και τις καλύτερα προσβάσιμες παραλίες. Όμορφες ακρογιαλιές βρίσκονται και στις υπόλοιπες ακτές, αρκετές όμως είναι απότομες και βραχώδης. Γενικά, έχει η Πάρος παραλίες που είναι κατά κανόνα ευρύχωρες προσφέροντας άπλετο χώρο και για τις ξαπλώστρες των beach bar, αλλά και για τους επισκέπτες με δικό τους εξοπλισμό παραλίας. Ενώ συνήθως τα νερά τους δε βαθαίνουν απότομα κάτι που σε συνδυασμό με το αμμουδερό έδαφος τις κάνει φιλικές για οικογένειες με παιδιά.

crazymech

Χρυσή Ακτή : Βeach volley, windsurf και ένα κεφάτο beach bar για δροσιστικές μπίρες και κοκτέιλ. Δράση, θάλασσα, αλμύρα και ηλιοκαμένα σώματα!!!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας