Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ρώμη - Κολοσσαίο πανοραμική

Ρώμη

Ιταλία
Μοιράσου το
Ρώμη - Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο
Museo Nazionale Romano
Πρόκειται για ένα μουσείο που αποτελείται από 4 διαφορετικά αξιοθέατα μέσα στη Ρώμη. Το Παλάτσο Μάσιμο στις Θέρμες (Palazzo Massimo alle Terme), το Παλάτσο Αλτέμπς (Palazzo Altemps), τα Λουτρά του Διοκλητιανού (Therm di Diocleziano) και την Κρύπτη του Μπάλμπι (Crypta Balbi). Ιδρύθηκε το 1889 και σκοπός του ήταν να στεγάσει τα ευρήματα από τις ανασκαφές μετά των ένωση της Ρώμης στο βασίλειο της Ιταλίας.

Παλάτσο Μάσιμο (Palazzo Massimo)
Στεγάζει μία από τις ωραιότερες συλλογές αρχαίας ρωμαϊκής τέχνης μεταξύ του 2ου αιώνα π.Χ. και του 5ου αιώνα μ.Χ. Η συλλογή περιλαμβάνει πίνακες, μωσαϊκά και ψηφιδωτά, γλυπτά, νομίσματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα της εποχής. Βρίσκεται πολύ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Παλάτσο Αλτέμπς (Palazzo Altemps)
Αυτό το παλάτσο είναι ένα έξοχο παράδειγμα Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής στη Ρώμη. Από το 1997 είναι μέρος του Εθνικού Ρωμαϊκού Μουσείου. Το μουσείο στεγάζει συλλογές αρχαίων ελληνικών και ρωμαϊκών γλυπτών που κατά τη διάρκεια της αναγέννησης τον 16ο και 17ο αιώνα ανήκαν σε οικογένειες της ρωμαϊκής αριστοκρατίας. Ανάμεσα στα κορυφάια έργα που μπορείτε να θαυμάσετε είναι ο θρόνος του Λουντοβίσι (Trono Ludovisi) καθώς και ο τείχος που αναπαριστά τις 10 πληγές του Φαραώ και την έξοδο από την Αίγυπτο.

Τα Λουτρά του Διοκλητιανού (Therme Di Diocleziano)
Πολλά από τα ευρύματα στα Λουτρά μεταφέρθηκαν στο Παλάτσο Μάσιμο και έχει γίνει μια καθολική ανακατασκευή του συμπλέγματος των λουτρών που ήταν τα μεγαλύτερα που χτίστηκαν ποτέ στη Ρώμη. Αποπερατώθηκαν μεταξύ του 298 και 306 μ.Χ. και εκτείνονται σε έκταση πάνω από 130,000 τετραγωνικά μέτρα και μπορούσαν να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 3000 επισκέπτες ταυτόχρονα. Το σύμπλεγμα είχε επιπλέον, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες, μία πισίνα με έκταση 3500 τετραγωνικά μέτρα και τα δωμάτια που αποτελούν την καρδιά των λουτρών, το φριγκιντάριουμ (frigidarium) που είναι το κρύο λουτρό, το τεπιντάριουμ (tepidarium) που είναι το χλιαρό λουτρό και το καλιντάριουμ (calidarium) που είναι το ζεστό λουτρό. Τα ζεστά λουτρά περιήλθαν στην κατοχή των μοναχών με απόφαση του Πάπα Πίου IV το 1561 και ήταν και αυτά που ο Μιχαήλ Άγγελος τα μετέτρεψε στο Βασιλικό ναό της Αγίας Μαρίας των Αγγέλων και των χριστιανών Μαρτύρων καθώς και το Μοναστήρι του τάγματος των Carthusian σύλληψης επίσης του ίδιου κατόπιν της γενναίας προσφοράς του Πάπα Κλημεντίου VIII το 1595.

Κρύπτη του Μπάλμπι (Cripta Balbi)
Η κρύπτη αυτή συμβολίζει εξαίσια την ανάπτυξη της ρωμαϊκής κοινωνίας και του αστικού ιστού από την αρχαιότητα έως και τη σύγχρονη εποχή. Πρόκειται για ένα οικοδομικό τετράγων στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης όπου εκεί στεκόταν κατά τους αρχαίους χρόνους μέσα σε μία μεγάλη στοά βρισκόταν η Κρύπτη του Μπάλμπους, ένα θέατρο όπου ο Κορνήλιος Μπάλμπους έχτισε το 13 π.Χ. Στην ανατολική πλευρά της στοάς, η οποία περιλαμβάνεται στην περίμετρο του σύγχρονου οικοδομικού τετραγώνου, υπάρχουν σειρές αρχαίων στύλων που προδίδουν σειρά κτιρίων που αντιπροσωπεύουν την Ρώμη του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σέβηρου και η πρόσβαση είναι περιορισμένη. Η έκθεση συνεχίζει με τα κτίρια τα οποία ανεγέρθηκαν το ένα επάνω στα άλλα κατά την πάροδο των αιώνων και των εποχών. Μία έκθεση που θα σας λύσει το μυστήριο πως μία πόλη που έχει το προσωνύμιο “αιώνια” κατάφερε να μεταμορφώνεται κάθε φορά σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων της εδώ και χιλιάδες χρόνια.

αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ρώμη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι Ρώμη - Κολοσσαίο Ρώμη - Βατικανό Ρώμη - Πάνθεον Ρώμη - Πλατεία της Ισπανίας Ρώμη - Πιάτσα Ναβόνα Ρώμη - Κάστρο του Αγίου Αγγέλου Ρώμη - Πιάτσα ντε Πόπολο Ρώμη - Άγιος Πέτρος Ρώμη - Ψώνια στη Ρώμη Ρώμη - Βίλλα Μποργκέζε Ρώμη - Ρωμαϊκή Αγορά Ρώμη - Καπιτωλίνος Λόφος Ρώμη - Παλατινός Λόφος Ρώμη - Μουσεία του Βατικανού Ρώμη - Άγιος Ιωάννης του Λατεράνο Ρώμη - Λουτρά του Καρακάλλα Ρώμη - Κατακόμβες Αγίου Καλλίστου Ρώμη - Πλατεία Δημοκρατίας Ρώμη - Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο Ρώμη - Θεματικό Πάρκο «Rainbow MagicLand»