Βατικανό Ρώμη

Città del Vaticano

Η Πόλη του Βατικανού είναι ένα εκπληκτικό μέρος που θα σας κάνει να θέλετε να το εξερευνήσετε όλο. Το Βατικανό έχει το δικό του τουριστικό γραφείο του στην αριστερή πλευρά της η πλατείας του Αγίου Πέτρου που είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας. Εδώ μπορείτε να κάνετε μίνι εκδρομές στους κήπους του Βατικανού και ξεκινήσετε τις ξεναγήσεις στην πλατεία, την βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα περίφημα μουσεία του Βατικανού.

Το Βατικανό είναι το μικρότερο διεθνώς αναγνωρισμένο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο από άποψη έκτασης, όσο και τον πληθυσμό που αριθμεί μόλις 842 άτομα. Υπάρχει επίσης έντονη φήμη ότι το ταχυδρομικό σύστημα του Βατικανού είναι καλύτερο από εκείνο της πόλης της Ρώμης, επομένως να προτιμήσετε να ταχυδρομήσετε τις καρτ-ποστάλ σας από εκεί.

Περισσότερα για τον Άγιο Πέτρο και τα Μουσεία του Βατικανού.

Πρόσβαση

Ο κοντινότερος σταθμός είναι ο Ottaviano San Pietro (γραμμή A) που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την είσοδο του Βατικανό.

Ιστοσελίδαhttp://www.vatican.va/

Triplover

Μεγαλοπρεπές και αλησμόνητο. Όλο το μεγαλείο και ο πλούτος της Καθολικής Εκκλησίας αποτυπώνονται εδώ. Πέραν της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, τα μουσεία εντυπωσιάζουν. Η Καπέλα Σιξτίνα, οι Αίθουσες του Ραφαήλ και πολλά άλλα. Μια ολόκληρη μέρα σχεδόν θα πρέπει να αφιερωθεί εδώ. Οι ουρές είναι τεράστιες. Μία με δύο ώρες αναμονή. Υπάρχει η δυνατότητα κράτησης μέσω ίντερνετ αλλά με 4 ευρώ επιπλέον χρέωση.

08/12/2021

Απάντηση

themis

Κάνεις κράτηση μέσω ίντερνετ και πληρώνεις περισσότερα; μόνο Ελλάδα και Ιταλία θα μπορούσε να γίνετε αυτό!

08/12/2021

εικόνα του χρήστη deneimaikala

deneimaikala

tha mporouse kapoios na me enhmerwsh gia to vatikano kai ta eisitiria gia ta mouseia kai kapela sistina???

20/01/2017

Απάντηση
εικόνα του χρήστη Mchappiness

Mchappiness

Το εισιτήριο για όλα τα μουσεία του Βατικανού είναι 16 Ε το κανονικό και 8 Ε για τους νέους μέχρι τα 26 με επίδειξη ταυτότητας. Η ούρα για τα εισιτήρια είναι αρκετά μεγάλη και θα χρειαστεί να ξοδεύσεις το χρόνο σου αναμένοντας. Παρόλα αυτά αν πας το πρωί, πριν τις 10 δεν θα χρειαστεί να περιμένεις παρά μόνο ένα μισάωρο -το πολύ- (οι τουρίστες είναι πολύ χουζούρηδες). Σε συμβουλεύω να μην παρασυρθείς από τα δελεαστικά "skip the queue" που θα σου προσφέρουν διάφοροι κουστουμαρισμένοι τύποι καθοδόν γιατί να πληρώσεις 10Ε παραπάνω χωρίς να αξίζει. Επίσης δεν χρειάζεται να αγοράσεις ηλεκτρονικό οδηγό αν ήδη έχεις προμηθευτεί έναν καλό τουριστικό οδηγό.

20/01/2017

εικόνα του χρήστη eirsis

eirsis

λενε οτι με το φοιτητικο πασο ειναι η μιση τιμη. ισχυει ?

20/01/2017

Αφήστε στο σχολιό σας