Βατικανό Ρώμη

Città del Vaticano

Βατικανό εισιτήρια για τα αξιοθέατα του κέντρου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Το Βατικανό βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της Ρώμης. Πρόκειται για το μοναδικό ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο που περικλείεται από μια άλλη πόλη. Αυτό μετατρέπει την ίδια τη Ρώμη στην καρδιά του Καθολικισμού, καθώς το Βατικανό φιλοξενεί την Αγία Έδρα και τον Πάπα, τον παγκόσμιο ηγέτη και εκφραστή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

 

Η Πόλη του Βατικανού είναι ένα εκπληκτικό μέρος που θα σας κάνει να θέλετε να το εξερευνήσετε όλο. Το Βατικανό έχει το δικό του τουριστικό γραφείο πληροφοριών που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της η πλατείας του Αγίου Πέτρου και αποτελεί ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας. Μπορείτε να διευκολύνετε την περιήγησή σας στο Βατικανό με εισιτήρια που θα προμηθευτείτε από πριν, αποφεύγοντας έτσι ουρές και επιτόπιες αναζητήσεις.

 

Μεταξύ άλλων στο Βατικανό μπορείτε να θαυμάσετε μοναδικές τοιχογραφίες που σηματοδοτούν την ακμή της Αναγέννησης στη Ρώμη. Αυτές βρίσκονται στο διάσημο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιστίνα που φιλοξενεί ανεπανάληπτα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, αλλά και στις αίθουσες του Ραφαήλ που είναι δωμάτια υποδοχής με τοιχογραφίες φιλοτεχνημένες από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και μέλη του εργαστηρίου του.

 

Επίσης, επισκεπτόμενοι το Βατικανό με εισιτήρια που έχετε εξασφαλίσει από πριν, αφενός κερδίζετε πολύτιμο χρόνο περιήγησης, αφετέρου μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών όπως απλό εισιτήριο εισόδου, το εισιτήριο με ξενάγηση, ή το εισιτήριο γρήγορης εισόδου που παρακάμπτει τις ουρές. Τέλος, ένα συνδυαστικό εισιτήριο σας δίνει την ευκαιρία (με μια οικονομικότερη τιμή) να συμπεριλάβετε πολλαπλά αξιοθέατα και υπηρεσίες όπως ξενάγηση στους κήπους του Βατικανού, είσοδο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, και επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα από τα 13 διάσημα μουσεία του Βατικανό.

 

Μετά την επίσκεψη στα αξιοθέατα, ταχυδρομήστε τις καρτ-ποστάλ στο ταχυδρομείο Βατικανό!

Το Βατικανό είναι το μικρότερο διεθνώς αναγνωρισμένο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο από άποψη έκτασης, όσο και τον πληθυσμό που αριθμεί μόλις 842 άτομα. Υπάρχει επίσης έντονη φήμη ότι το ταχυδρομικό σύστημα του Βατικανού είναι καλύτερο από εκείνο της πόλης της Ρώμης, επομένως να προτιμήσετε να ταχυδρομήσετε τις καρτ-ποστάλ σας από εκεί.

 

Πρόσβαση

Ο κοντινότερος σταθμός είναι ο Ottaviano San Pietro (γραμμή A) που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την είσοδο του Βατικανό.

Ιστοσελίδαhttp://www.vatican.va/

Triplover

Μεγαλοπρεπές και αλησμόνητο. Όλο το μεγαλείο και ο πλούτος της Καθολικής Εκκλησίας αποτυπώνονται εδώ. Πέραν της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, τα μουσεία εντυπωσιάζουν. Η Καπέλα Σιξτίνα, οι Αίθουσες του Ραφαήλ και πολλά άλλα. Μια ολόκληρη μέρα σχεδόν θα πρέπει να αφιερωθεί εδώ. Οι ουρές είναι τεράστιες. Μία με δύο ώρες αναμονή. Υπάρχει η δυνατότητα κράτησης μέσω ίντερνετ αλλά με 4 ευρώ επιπλέον χρέωση.

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη themis

themis

Κάνεις κράτηση μέσω ίντερνετ και πληρώνεις περισσότερα; μόνο Ελλάδα και Ιταλία θα μπορούσε να γίνετε αυτό!

08/12/2021

εικόνα του χρήστη deneimaikala

deneimaikala

tha mporouse kapoios na me enhmerwsh gia to vatikano kai ta eisitiria gia ta mouseia kai kapela sistina???

20/01/2017

Απάντηση

Mchappiness

Το εισιτήριο για όλα τα μουσεία του Βατικανού είναι 16 Ε το κανονικό και 8 Ε για τους νέους μέχρι τα 26 με επίδειξη ταυτότητας. Η ούρα για τα εισιτήρια είναι αρκετά μεγάλη και θα χρειαστεί να ξοδεύσεις το χρόνο σου αναμένοντας. Παρόλα αυτά αν πας το πρωί, πριν τις 10 δεν θα χρειαστεί να περιμένεις παρά μόνο ένα μισάωρο -το πολύ- (οι τουρίστες είναι πολύ χουζούρηδες). Σε συμβουλεύω να μην παρασυρθείς από τα δελεαστικά "skip the queue" που θα σου προσφέρουν διάφοροι κουστουμαρισμένοι τύποι καθοδόν γιατί να πληρώσεις 10Ε παραπάνω χωρίς να αξίζει. Επίσης δεν χρειάζεται να αγοράσεις ηλεκτρονικό οδηγό αν ήδη έχεις προμηθευτεί έναν καλό τουριστικό οδηγό.

20/01/2017

εικόνα του χρήστη eirsis

eirsis

λενε οτι με το φοιτητικο πασο ειναι η μιση τιμη. ισχυει ?

20/01/2017

pescadito

Αφιέρωσα μια ολόκληρη μέρα και πάλι αισθάνομαι ότι δε μου έφτασε..

17/01/2023

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας