Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ρώμη - Κολοσσαίο πανοραμική

Ρώμη

Ιταλία
Μοιράσου το
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι Φοντάνα ντι Τρέβι
Fontana di Trevi
Η Φοντάνα ντι Τρέβι (Fontana di Trevi) είναι το πιο διάσημο και αναμφισβήτητα το πιο όμορφο συντριβάνι της Ρώμης. Αυτό το εντυπωσιακό μνημείο δεσπόζει στη μικρή πλατεία Trevi που βρίσκεται στην περιοχή του Quirinale. Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι το τέλος του Aqua Virgo, ενός υδραγωγείου που κατασκευάστηκε το 19 π.Χ. και φέρνει νερό από τις πηγές στο Salone (περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Ρώμη) και παρέχει στα συντριβάνια της Ρώμης νερό.

Το 1732, ο Πάπας Κλήμης ο 12ος ανέθεσε στον Νικολά Σάλβι (Nicola Salvi) να δημιουργήσει ένα μεγάλο συντριβάνι στην πλατεία Τρέβι. Ένα προηγούμενο εγχείρημα να οικοδομηθεί το συντριβάνι κατόπιν σχέδιου του Μπερνίνι σταμάτησε έναν αιώνα νωρίτερα, μετά το θάνατο του Πάπα Ουρβανού του 8ου. Η κατασκευή του μνημειακού μπαρόκ σιντριβανιού ολοκληρώθηκε τελικά το 1762.

Η κεντρική φιγούρα του σιντριβανιού είναι ο Ποσειδώνας, θεός της θάλασσας. Η αναπαράσταση έχει τον Ποσειδώνα στα ηνία ενός άρματος σε σχήμα κελύφους, να έλκεται από δύο ιππόκαμπους. Κάθε ιππόκαμπος καθοδηγείται από ένα Τρίτωνα. Ένα από τα άλογα είναι ήρεμο και υπάκουο, και το άλλο ανήσυχο. Οι συμπεριφορές τους συμβολίζουν τις διακυμάνσεις στις διαθέσεις της θάλασσας.

Από την αριστερή πλευρά του Ποσειδώνα είναι ένα άγαλμα που εκπροσωπεί την αφθονία, και στα δεξιά ένα άγαλμα που αντιπροσωπεύει την υγιεινή. Πάνω από τα γλυπτά βρίσκονται τα ανάγλυφα, με ένα εξ αυτών να απεικονίζει τον Αγρίππα, το στρατηγό που έχτισε το υδραγωγείο. Το νερό στο κάτω μέρος του σιντριβανιού αντιπροσωπεύει τη θάλασσα. Ο θρύλος λέει ότι θα επιστρέψετε στη Ρώμη εάν πετάξετε μέσα ένα κέρμα στο νερό. Θα πρέπει να το πετάξετε πάνω από τον ώμο σας με την πλάτη σας προς το νερό.

Πρόσβαση: Για να μεταβείτε στην Piazza di Trevi μπορείτε να κατεβείτε στο σταθμό Barberini (γραμμή A).
αρέσει σε 27 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Φοντάνα ντι Τρέβι"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Φοντάνα ντι Τρέβι"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ρώμη » Φοντάνα ντι Τρέβι
https://www.youtube.com/watch?v=VawPhW5u0EE βιντεάκι από το ταξίδι μου στην Ρώμη..
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Ρώμη » Φοντάνα ντι Τρέβι
Από τα πιο όμορφα αξιοθέατα στη Ρώμη, δε χορταίνεις να κάθεσαι και να το χαζεύεις! Ακόμα πιο όμορφο το βράδυ όπου δεν έχει τόσο κόσμο και είναι τόσο όμορφο με τα φώτα!
6 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (3)
Ρώμη » Φοντάνα ντι Τρέβι
Υπέροχο αξιοθέατο!!! Μοναδική ομορφιά! Σε κάνει να νιώθεις τόσο μικρός μπροστά του!
6 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (2)
Ρώμη » Φοντάνα ντι Τρέβι
Υπέροχο μέρος με πολύ κόσμο. Για ρομαντικούς και όχι μόνο. Προσοχή όμως στους απατεώνες μαγαζάτορες. Σε μίνι μάρκετ είχαν τη μπύρα 6 ευρώ. Ανέβηκα 100μέτρα πιο πάνω και την πήρα για 3.
8 χρόνια πριναπάντηση (3) μου αρέσει! (1)

Ούνα ράτσα, ούνα φάτσα οι φίλοι μας οι Ιταλοί.
8 χρόνια πριν

3 ευρώ μπύρα σε μίνι μάρκετ!!! ακριβό δεν είναι, στην Ελλάδα μαξ να κάνει 1,5 στο περίπτερο.
8 χρόνια πριν

δίκιο έχεις vamos, ακόμα και τα 3 ευρώ είναι ακριβό για μία μπύρα σε μίνι-μαρκετ, γενικά ακούω από φίλους ότι στο εξωτερικό έχουν αλλάξει τα πράγματα και είναι πιο ακριβά από παλιά.
8 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ρώμη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι Ρώμη - Κολοσσαίο Ρώμη - Βατικανό Ρώμη - Πάνθεον Ρώμη - Πλατεία της Ισπανίας Ρώμη - Πιάτσα Ναβόνα Ρώμη - Κάστρο του Αγίου Αγγέλου Ρώμη - Πιάτσα ντε Πόπολο Ρώμη - Άγιος Πέτρος Ρώμη - Ψώνια στη Ρώμη Ρώμη - Βίλλα Μποργκέζε Ρώμη - Ρωμαϊκή Αγορά Ρώμη - Καπιτωλίνος Λόφος Ρώμη - Παλατινός Λόφος Ρώμη - Μουσεία του Βατικανού Ρώμη - Άγιος Ιωάννης του Λατεράνο Ρώμη - Λουτρά του Καρακάλλα Ρώμη - Κατακόμβες Αγίου Καλλίστου Ρώμη - Πλατεία Δημοκρατίας Ρώμη - Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο Ρώμη - Θεματικό Πάρκο «Rainbow MagicLand»