Νότια Ευρώπη > Ρώμη > Ψώνια στη Ρώμη

Ψώνια στη Ρώμη Ρώμη

Shopping in Rome

Η Ρώμη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ψώνια, με καταστήματα διάσημων σχεδιαστών και εντυπωσιακά πολυκαταστήματα σε όλη την πόλη. Οι ακόλουθες πέντε περιοχές είναι οι πιο φημισμένες εμπορικές περιοχές στη Ρώμη.

Στην Piazza di Spagna ξεκινάει η Via dei Condotti. Αυτή η οδός είναι μία από τις πλουσιότερες της Ιταλίας και ένας από τους καλύτερους δρόμους για ψώνια στη Ρώμη. Είναι η έδρα των κορυφαίων σχεδιαστών της Ιταλίας, όπως των Armani, Prada, Versace, Dolce & Gabbana και Gucci και άλλων αξιοσημείωτων ονομάτων. Σε αυτόν το δρόμο παλαιότερα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων χρέωναν είσοδο για να περάσετε την πόρτα του καταστήματος! Ευτυχώς αυτές τις μέρες όλα τα καταστήματα έχουν υπογράψει ένα «gratuito ingresso» που σημαίνει ότι μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα χωρίς την υποχρέωση να αγοράσετε!

Η Via del Corso είναι ένας πολυσύχναστος πεζόδρομος που εκτείνεται από την Piazza del Popolo μέχρι την Piazza Venezia. Η Via del Corso είναι πολύ δημοφιλής με τους Ρωμαίους και τους τουρίστες και διαθέτει διάσημα καταστήματα, όπως το κεντρικό κατάστημα της Ferrari και της Swarowski Crystal.

Η Trastevere βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ποταμό Τίβερη, στη συνοικία Trastevere της Ρώμης. Ένα μποέμ πνεύμα διαχέει την Τραστέβερε και μπορείτε να χαθείτε στα πολλά δρομάκια της. Εκεί θα βρείτε την υπαίθρια αγορά τροφίμων στην Piazza San Cosimato. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις τοπικές αγορές των Trasteverians και τις διαπραγματεύσεις με τους πωλητές. Η αγορά αρχίζει περίπου 7:00 π.μ. και κλείνει στις 2:00μμ.

Η Viale Marconi και η Porta Portese είναι πολύ καλή για ψώνια και είναι ιδιαίτερα από δημοφιλής με τους νεότερους μοντέρνους Ρωμαίους. Η περιοχή βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης και μπορείτε εύκολα να βρεθείτε εκεί με το μετρό και τη γραμμή Β για Marconi. Είναι περίπου 15 λεπτά μακριά από το Κολοσσαίο.

Στη Piazza Navona, η Via del Governo Vecchio είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις της τέχνης. Στους γύρω δρόμους της υπάρχουν πολλές γκαλερί και καταστήματα με αντίκες.

εικόνα του χρήστη ortho100

ortho100

Ένας πολύ όμορφος δρόμος εορταστικά στολισμένος τώρα τα Χριστούγεννα είναι η via Veneto. Μεγάλα γνωςτά ξενοδοχεία και όμορφα καταστήματα και εστιατόρια στολίζουν και τις δύο πλευρές του δρόμου.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας