Ελλάδα > Σαντορίνη

Σαντορίνη

(Πληθυσμός: 15.550)
Πληροφορίες, ιστορία, όνομα Η Σαντορίνη είναι αιγαιοπελαγίτικο νησί και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων όπου ανήκει. Φιλοξενεί15.550 μονίμους κατοίκους, όμως κατά τους θερμότερους μήνες του χρόνου οι επισκέπτες υπερπολλασιάζουν τον πληθυσμό της. Το όνομα του
photo:C messier / CC BY-SA 4.0
Σαντορίνη

Κλίμα Σαντορίνη

Το κλίμα στη Σαντορίνη είναι τυπικό μεσογειακό με ζεστά και ξηρά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Μεταξύ άλλων οι θερμοκρασιακές συνθήκες στο νησιού επηρεάζονται από το ιδιαίτερο ανάγλυφο αλλά και από το ηφαιστειογενές έδαφός του.

 

Το καλοκαίρι διαρκεί από το Μάιο έως τον Οκτώβριο. Χαρακτηριστικό του καιρού το καλοκαίρι είναι η αξιοσημείωτη έλλειψη βροχής, ενώ ακόμη και όταν αυτό συμβαίνει, η ηλιοφάνεια επανέρχεται πολύ γρήγορα. Η μέση θερμοκρασία την εποχή αυτή συχνά ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Το χειμώνα επίσης επικρατεί αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες βροχές. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θεωρούνται οι πιο ψυχροί μήνες, καθώς τότε η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 10-15 βαθμών Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όλες οι εποχές είναι κατάλληλες για επίσκεψη στο νησί, ωστόσο τις προτιμήσεις συγκεντρώνουν οι θερμότεροι καλοκαιρινοί μήνες, δηλαδή από Μάιο έως Σεπτέμβριο. Αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, θα σας προτείναμε να αποφύγετε τον Αύγουστο.

Αξιοθέατα Σαντορίνη

Τύποι Αξιοθεάτου