Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σαντορίνη - Ξενοδοχείο με θέα

Σαντορίνη

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σαντορίνη - Κρασιά της Σαντορίνης Κρασιά της Σαντορίνης
Ένα αναμφισβήτητο κληροδότημα της γης της Σαντορίνης είναι τα αμπέλια της. Για αιώνες η τεχνογνωσία και η παράδοση της αμπελουργίας περνά από γενιά σε γενιά και στις μέρες μας τα κρασιά του νησιού είναι παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητα και την ιδιαίτερη υφή τους εγγύηση της οποίας είναι το ηφαιστειογενές έδαφος. Διάσπαρτα σε όλη την έκτασή του βρίσκονται σύγχρονα οινοποιεία μερικά εκ των οποίων είναι επισκέψιμα από το κοινό. Εκτός λοιπόν από το τοπικό είδος κρασιού που θα το συνοδέψετε με ένα ξεχωριστό γεύμα σε ένα εστιατόριο του νησιού καλείστε φεύγοντας να πάρετε μερικές φιάλες που είτε θα τις χαρίσετε σε αγαπημένα πρόσωπα, είτε θα συνοδέψετε με αυτά κάποιες σημαντικές στιγμές.
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κρασιά της Σαντορίνης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Σαντορίνη » Κρασιά της Σαντορίνης
Δεν ξέρω ποιο είναι το ποσοστό από ετικέτες που χρησιμοποιούν και "ξένα" σταφύλια κατά την οινοποίηση αλλά εκ των πραγμάτων θα φάνταζε αδύνατη η παρουσία των σαντορινιών κρασιών στην αγορά με δεδομένο ότι η παραγωγή στο νησί δύσκολα ξεπερνά τα 300 κιλά ανά στρέμμα τη στιγμή που σε άλλες περιοχές φτάνει και τα 1000... Όπως και να χει όμως η επιτόπια δοκιμή ενός φρέσκου αηδανιού ή ενός καλά παλαιομένου vinsanto είναι ξεχωριστή φάση.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Σαντορίνη » Κρασιά της Σαντορίνης
Αυτό που έμαθα και με συγκλόνησε κάποια στιγμή ήταν ότι για να πάρει ονομασία προέλευσης ένα κρασί πρέπει να έχει ντόπια σταφύλια κατά 25%. Λογικό σκέφτηκα μετά διαφορετικά θα έπρεπε η Σαντορίνη για να έχει τόσο κρασί να είναι στο μέγεθος της Γροιλανδίας!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Σαντορίνη » Κρασιά της Σαντορίνης
το Visanto είναι από τα πιο νόστιμα ποτά που έχω δοκιμάσει ....κάπου σε ένα εμπορικό στενό των Φηρών ένας γεράκος σε μια κάβα – παντοπωλείο , είχε ένα βαρέλι με Visanto, αρκετά παλιό και έγραφε επάνω του VIAGRA.....
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σαντορίνη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σαντορίνη - Οία Σαντορίνη - Ηλιοβασίλεμα Σαντορίνης Σαντορίνη - Νέα Καμένη Σαντορίνη - Αρχαία Θήρα Σαντορίνη - Φηρά Σαντορίνη - Γεύσεις του νησιού Σαντορίνη - Παλαιά Καμένη Σαντορίνη - Κρασιά της Σαντορίνης Σαντορίνη - Αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου Σαντορίνη - Πάσχα στη Σαντορίνη