Ελλάδα > Σαντορίνη > Κρασιά της Σαντορίνης

Κρασιά της Σαντορίνης Σαντορίνη

Ένα αναμφισβήτητο κληροδότημα της γης της Σαντορίνης είναι τα αμπέλια της. Για αιώνες η τεχνογνωσία και η παράδοση της αμπελουργίας περνά από γενιά σε γενιά και στις μέρες μας τα κρασιά του νησιού είναι παγκοσμίως γνωστά για την ποιότητα και την ιδιαίτερη υφή τους εγγύηση της οποίας είναι το ηφαιστειογενές έδαφος. Διάσπαρτα σε όλη την έκτασή του βρίσκονται σύγχρονα οινοποιεία μερικά εκ των οποίων είναι επισκέψιμα από το κοινό. Εκτός λοιπόν από το τοπικό είδος κρασιού που θα το συνοδέψετε με ένα ξεχωριστό γεύμα σε ένα εστιατόριο του νησιού καλείστε φεύγοντας να πάρετε μερικές φιάλες που είτε θα τις χαρίσετε σε αγαπημένα πρόσωπα, είτε θα συνοδέψετε με αυτά κάποιες σημαντικές στιγμές.

εικόνα του χρήστη vasilis

vasilis

το Visanto είναι από τα πιο νόστιμα ποτά που έχω δοκιμάσει ....κάπου σε ένα εμπορικό στενό των Φηρών ένας γεράκος σε μια κάβα – παντοπωλείο , είχε ένα βαρέλι με Visanto, αρκετά παλιό και έγραφε επάνω του VIAGRA.....

08/12/2021

Απάντηση

CortoMaltese

Αυτό που έμαθα και με συγκλόνησε κάποια στιγμή ήταν ότι για να πάρει ονομασία προέλευσης ένα κρασί πρέπει να έχει ντόπια σταφύλια κατά 25%. Λογικό σκέφτηκα μετά διαφορετικά θα έπρεπε η Σαντορίνη για να έχει τόσο κρασί να είναι στο μέγεθος της Γροιλανδίας!

08/12/2021

Απάντηση

pescadito

Δεν ξέρω ποιο είναι το ποσοστό από ετικέτες που χρησιμοποιούν και "ξένα" σταφύλια κατά την οινοποίηση αλλά εκ των πραγμάτων θα φάνταζε αδύνατη η παρουσία των σαντορινιών κρασιών στην αγορά με δεδομένο ότι η παραγωγή στο νησί δύσκολα ξεπερνά τα 300 κιλά ανά στρέμμα τη στιγμή που σε άλλες περιοχές φτάνει και τα 1000... Όπως και να χει όμως η επιτόπια δοκιμή ενός φρέσκου αηδανιού ή ενός καλά παλαιομένου vinsanto είναι ξεχωριστή φάση.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας