Ελλάδα > Σαντορίνη > Ηλιοβασίλεμα Σαντορίνης

Ηλιοβασίλεμα Σαντορίνης Σαντορίνη

photo:Roshan Vyas / CC BY-ND 2.0
Σαντορίνη - Ηλιοβασίλεμα Σαντορίνηςb5b

Δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι το διασημότερο χαρακτηριστικό της Σαντορίνης είναι το καταπληκτικό της ηλιοβασίλεμα. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν συνδέσει την παρουσία τους εδώ με αυτή την εικόνα και άλλοι τόσοι προσδοκούν να αντικρίσουν με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους τον ελληνικό ήλιο να χάνεται στα χρυσαφένια νερά του Αιγαίου. Ανεξάρτητα λοιπόν με το αν αισθάνεστε ή όχι ρομαντικός, θα σας προτρέπαμε να επιδιώξετε να αναμιχθείτε με το πλήθος που αναμένει και να διαλέξετε μια προνομιακή θέση στην Οία, το Ημεροβίγλι, ή το Φηροστεφάνι ώστε να αντικρίσετε αυτό το πολυσυζητημένο φαινόμενο.

eirini_skg

Σε ποιό χωριό της Σαντορίνης είναι το ηλιοβασίλεμα?

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη themis

themis

από όλα όσα βρίσκονται στην Καλδέρα μπορείς να δεις το ηλιοβασίλεμα, το οποίο το θεωρώ κάπως υπερεκτιμημένο, στην πραγματικότητα η θέα γενικά είναι που κάνει την διαφορά κατά την γνώμη μου.

08/12/2021

Απάντηση

pescadito

Το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι συνδεδεμένο με την Οία. Μάλιστα τα σοκάκια του οικισμού λίγα λεπτά πριν δύσει ο ήλιος γεμίζουν κόσμο που ξεσπά σε χειροκροτήματα όταν χαθεί και η τελευταία ακτίνα του ήλιου. Πάντως ισχύει ότι το φαινόμενο είναι ορατό από τα περισσότερα σημεία της Καλντέρας και ιδανικότερη περίοδος παρατήρησής του είναι η Άνοιξη όταν τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι σχετικά χαμηλά.

08/12/2021

Απάντηση

iliasval

to oraiotero iliovasilema tis mesogeiou

08/12/2021

Απάντηση

maraki2

axizei na to deis!

08/12/2021

Απάντηση

Elen64

Το πιο όμορφο ηλιονασίλεμα της ζωής μου το έχω δει στην Οία! Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μου άρεσε η ηρεμία που υπήρχε αν και η πολυκοσμία ήταν φοβερή. Ολοι σχεδόν απολάμβαναν το μοναδικό θέαμα χωρίς να κάνουν φασαρία..

16/04/2023

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας