Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σκόπελος -  Πανοραμική άποψη της πόλης

Σκόπελος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Σκόπελος

Σκόπελος - Χώρα της Σκοπέλου Χώρα της Σκοπέλου
"Χτισμένη αμφιθεατρικά, η πανέμορφη και γραφική χώρα της Σκοπέλου αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο και έχει ανακηρυ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σκόπελος - Παραλίες της Σκοπέλου Παραλίες της Σκοπέλου
"Η Σκόπελος διαθέτει περισσότερες από 15 παραλίες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι οργανωμένες και πρόσβαση σ’ αυτ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η παραλία Μηλιά είναι μαγική!"
Σκόπελος - Φαγητό στη Σκόπελο Φαγητό στη Σκόπελο
"Η κουζίνα του νησιού αποτελείται από μεγάλη ποικιλία πιάτων, όπου αναδεικνύονται όλα τα φρέσκα προϊόντα που παράγοντα..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Οι πιο μικρές μερίδες που μου έχουν σερβίρει ποτέ!!!!!!!! "
Σκόπελος - Μοναστήρια και Εκκλησίες της Σκοπέλου Μοναστήρια και Εκκλησίες της Σκοπέλου
"Η Σκόπελος έχει μία πολύ αξιόλογη θρησκευτική παράδοση και σε όλο το νησί υπάρχουν μοναστήρια και ξωκλήσια μνημειακής..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σκόπελος - Γλώσσα και Λουτράκι Γλώσσα και Λουτράκι
"Η Γλώσσα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός της Σκοπέλου και απέχει 25 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Σκοπέλου. Πρόκει..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σκόπελος - Ασκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου Ασκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου
"Το Ασκληπιείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της Σκοπέλου, αλλά και των Σποράδων γενικότερα...." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σκόπελος - Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου
"Το Λαογραφικό Μουσείο λειτουργεί από το 1993 και στεγάζεται σε ένα από τα παλιότερα σπίτια της Χώρας, που χτίστηκε το..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σκόπελος - Εκκλησία Άγιος Ιωάννης στο Καστρί Εκκλησία Άγιος Ιωάννης στο Καστρί
"Ο Άη Γιάννης στο Καστρί στα βόρεια του νησιού είναι ένα πανέμορφο εκκλησάκι που έγινε πολύ γνωστό όταν προβλήθηκε στη..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σκόπελος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 4.960
Περιγραφή: Καλυμμένη από πυκνά δάση στο 80% της έκτασής της, η Σκόπελος θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Έγινε γνωστή σε όλη την υφήλιο το 2008 από την ταινία "Mamma mia!", όπου προβλήθηκαν οι παραλίες και οι ομορφιές του νησιού. Τα παλιότερα ίχνη ζωής στο νησί ανάγονται στον 16ο αιώνα π.Χ., γεγονός που έχει αποδειχτεί από ίχνη μινωικού πολιτισμού που βρέθηκαν στο Στάφυλο, ενώ κατά τους επόμενους αιώνες δεν υπάρχουν κάποιες ιστορικές ενδείξεις. Στις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. άκμασε στο νησί η Πεπάριθος, μία ισχυρή πόλη-κράτος που ευημέρισε χάρη στο εμπόριο κρασιού. Κατά τη ρωμαιοκρατία δεν υπάρχουν σημαντικές αναφορές στην πόλη και προς το τέλος των αρχαίων χρόνων εμφανίζεται με το σημερινό της όνομα. Στους αιώνες που ακολούθησαν η Σκόπελος αποτέλεσε ορμητήριο των πειρατών και τόπο εξορίας καταδίκων. Το 1204 κατακτάται από τους Ενετούς και κυβερνάται από την οικογένεια Γκίζι μέχρι το 1538, όπου κατακτάται από τον Μπαρμπαρόσα και ξεκινά η τουρκική κυριαρχία. Κατά την περίοδο αυτή η Σκόπελος γνωρίζει μεγάλη οικονομική άνθηση, καθώς η διακυβέρνηση των Τούρκων είναι αρκετά ανεκτική. Οι Σκοπελίτες έλαβαν ενεργό μέρος στην Επανάσταση του 1821 και το νησί δέχθηκε αρκετούς πρόσφυγες από τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια, και το 1829 ενσωματώνεται στο ελληνικό κράτος. Η ναυτική παράδοση και η ναυπηγική τέχνη έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην οικονομική, όσο και στην πολιτιστική εξέλιξη του νησιού, αφού οι Σκοπελίτες ναυτικοί έφεραν στον τόπο τους εικόνες και αντικείμενα από μακρινούς πολιτισμούς, ανοίγοντας έτσι ένα παράθυρο στον κόσμο. Σήμερα η Σκόπελος είναι λιγότερο κοσμοπολίτικη από τη Σκιάθο, ωστόσο έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, κάτι που σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά της, την καθιστούν μοναδικό προορισμό, ιδιαίτερα για αυτούς που αγαπούν τις ήσυχες διακοπές. Η πρόσβαση στο νησί είναι πολύ εύκολη, από το λιμάνι του Βόλου, από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας και κατά περιόδους και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Σκόπελος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί