Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σκόπελος -  Πανοραμική άποψη της πόλης

Σκόπελος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σκόπελος - Χώρα της Σκοπέλου Χώρα της Σκοπέλου
Χτισμένη αμφιθεατρικά, η πανέμορφη και γραφική χώρα της Σκοπέλου αποτελεί από μόνη της ένα αξιοθέατο και έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Στενά πλακόστρωτα δρομάκια, που συχνά διακόπτονται από σκαλοπάτια και πλατύσκαλα, περιποιημένες ασβεστωμένες αυλές με λουλούδια, αναρίθμητα μικρά εκκλησάκια και κατάλευκα σπίτια συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει περισσότερο Κυκλαδίτικο νησί.

Το ιδιαίτερο στη χώρα της Σκοπέλου είναι η αρχιτεκτονική των σπιτιών της, όπου μπορεί κανείς να διακρίνει τέσσερις βασικούς τύπους: εκείνον με τις βενετσιάνικες επιρροές, τον πηλιορείτικο-μακεδονικό, τον αγροτικό και το νεοκλασικό, ενώ τα εσωτερικά των σπιτιών ήταν διακοσμημένα με περίτεχνα έπιπλα και πορσελάνες που έφεραν οι ναυτικοί από τα ταξίδια τους. Στα αξιοθέατα της Χώρας περιλαμβάνονται το Σπίτι - Μουσείο του Παύλου Νιρβάνα που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό διώροφο κτίριο και η Παναγίτσα του Πύργου στην άκρη του λιμανιού.

αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Χώρα της Σκοπέλου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σκόπελος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σκόπελος - Χώρα της Σκοπέλου Σκόπελος - Παραλίες της Σκοπέλου Σκόπελος - Φαγητό στη Σκόπελο Σκόπελος - Μοναστήρια και Εκκλησίες της Σκοπέλου Σκόπελος - Γλώσσα και Λουτράκι Σκόπελος - Ασκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου Σκόπελος - Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου Σκόπελος - Εκκλησία Άγιος Ιωάννης στο Καστρί