Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σκόπελος -  Πανοραμική άποψη της πόλης

Σκόπελος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σκόπελος - Ασκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου Ασκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου
Το Ασκληπιείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της Σκοπέλου, αλλά και των Σποράδων γενικότερα. Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα ιερά του θεού της ιατρικής Ασκληπιού, που χρονολογείται τον 4ο αιώνα π.Χ. Το 1961 αποκαλύφθηκαν οι τοίχοι των αρχαίων κτισμάτων, που αργότερα καταστράφηκαν από τη θάλασσα καθώς προσχώρησε στην ξηρά γύρω στα 30 μέτρα.

Σε επόμενες ανασκαφές που έγιναν, εκτός από θεμέλια και άλλων κτιρίων ήρθαν στο φως και τμήματα κεραμικών αγγείων. Ένα όστρακο με την επιγραφή ΑΣΚΛ, οδήγησε τους αρχαιολόγους στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το ιερό του Ασκληπιού, συμπέρασμα το οποίο ενισχύεται από την τοποθεσία του αρχαιολογικού χώρου. Ανάμεσα στα ευρήματα του Ασκληπιείου είναι ένα κεφάλι αγάλματος κοριτσιού, ένας κορμός αγάλματος αγοριού και μία στήλη με ανάγλυφη παράσταση ανθρώπινων μορφών. Τα έργα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου συνεχίζονται μέχρι σήμερα και αναμένονται να ολοκληρωθούν σε λίγους μήνες.

αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ασκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σκόπελος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σκόπελος - Χώρα της Σκοπέλου Σκόπελος - Παραλίες της Σκοπέλου Σκόπελος - Φαγητό στη Σκόπελο Σκόπελος - Μοναστήρια και Εκκλησίες της Σκοπέλου Σκόπελος - Γλώσσα και Λουτράκι Σκόπελος - Ασκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου Σκόπελος - Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου Σκόπελος - Εκκλησία Άγιος Ιωάννης στο Καστρί