Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σκόπελος -  Πανοραμική άποψη της πόλης

Σκόπελος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Σκόπελος - Γλώσσα και Λουτράκι Γλώσσα και Λουτράκι
Η Γλώσσα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός της Σκοπέλου και απέχει 25 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Σκοπέλου. Πρόκειται για ένα ήσυχο γραφικό χωριό, αναλλοίωτο από την τουριστική ανάπτυξη και με μία θέα που προσφέρει υπέροχα ηλιοβασιλέματα. Στις ανηφοριές και κατηφοριές του χωριού θα συναντήσετε πολλά διώροφα σπίτια που θυμίζουν μακεδονίτικη αρχιτεκτονική.

Το όνομα του χωριού λέγεται ότι είναι παραφθορά του ονόματος Κνώσα, από τη λέξη Κνωσός, αφού οι πρώτοι κάτοικοι ήταν Μινωίτες. Παρ’ όλα αυτά οι ντόπιοι λένε χαριτολογώντας ότι "με τόσες ανηφόρες και κατηφόρες σου βγαίνει η γλώσσα, για αυτό ονομάστηκε έτσι το χωριό". Στην περιοχή που είναι κατάφυτη από αμπέλια και ελαιώνες, υπάρχει και μία σπάνια ράτσα προβάτου, οι "γλώσσες". Αξίζει να επισκεφθείτε τη Μονή του Αγίου Ταξιάρχου, που χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας. Επίνειο της Γλώσσας είναι το Λουτράκι, που αποτελεί το δεύτερο λιμάνι του νησιού. Είναι ένας πολύ μικρός οικισμός, όπου μπορείτε να βρείτε καταλύματα και ταβέρνες.

αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Γλώσσα και Λουτράκι"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σκόπελος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σκόπελος - Χώρα της Σκοπέλου Σκόπελος - Παραλίες της Σκοπέλου Σκόπελος - Φαγητό στη Σκόπελο Σκόπελος - Μοναστήρια και Εκκλησίες της Σκοπέλου Σκόπελος - Γλώσσα και Λουτράκι Σκόπελος - Ασκληπιείο της Αρχαίας Πεπαρήθου Σκόπελος - Λαογραφικό Μουσείο Σκοπέλου Σκόπελος - Εκκλησία Άγιος Ιωάννης στο Καστρί