Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Στοκχόλμη - Μαρίνα

Στοκχόλμη

Σουηδία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Στοκχόλμη

Στοκχόλμη - Κοινοβούλιο της Σουηδίας Κοινοβούλιο της Σουηδίας
Riksdagshuset
"Η σημασία του συγκεκριμένου κτιρίου είναι ιδιαίτερη και για την πόλη της Στοκχόλμης αλλά και για ολόκληρη τη Σουηδία ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Στοκχόλμη - Παλάτι της Στοκχόλμης Παλάτι της Στοκχόλμης
Stockholms Slott
"Το παλάτι της Στοκχόλμης είναι η επίσημη κατοικία της σουηδικής βασιλικής οικογένειας και βρίσκεται στο ιστορικό κέντ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Στοκχόλμη - Μεγάλη Πλατεία Μεγάλη Πλατεία
Stortorget
"Πρόκειται για μια πλατεία που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Στοκχόλμης και αποτελεί σημείο έλξης για χιλιάδες του..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Στοκχόλμη / O κόσμος του Gabriel Orozco «Πήρε πολύ χρόνο στον Gabriel Orozco να φτάσει στο δικό μας γεωγραφικό πλάτος, αλλά επιτέλους είν..."
Στοκχόλμη - Βασιλικό δραματικό θέατρο Βασιλικό δραματικό θέατρο
Kungliga Dramatiska Teatern
"Το βασιλικό δραματικό θέατρο αποτελεί την κοιτίδα του "σουηδικού δράματος" που κατά πολλούς θεωρείται διαφορετικό θεα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Στοκχόλμη - Πάρκο ψυχαγωγίας Πάρκο ψυχαγωγίας
Djurgården
"Το Djurgården είναι ένα από τα αρκετά νησάκια της Στοκχόλμης και βρίσκεται ίσως στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Φι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Must επίσκεψη στο Gröna Lund αν έχετε παιδάκια ή αν είστε εσείς παιδί! Είναι σαν το Tivoli της Κοπεγχάγης και σαν το Liseberg στο Γκετεμ..."
Στοκχόλμη - Κτίριο του Χρηματιστηρίου Κτίριο του Χρηματιστηρίου
Börshuset
"Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Stortorget και άρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Είναι σχεδιασμέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Στοκχόλμη - Μουσείο Σουηδικού Πολεμικού Πλοίου Vasa Μουσείο Σουηδικού Πολεμικού Πλοίου Vasa
Vasamuseet
"Το μουσείο του Vasa είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε ένα έκθεμα, ένα Σουηδικό πολεμικό πλοίο (τύπου Vasa) του 1628 πο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα εξοπλιστείτε με υπομονή καθώς ήδη από τις 10 το πρωί η ουρές στην είσοδο εί..."
Στοκχόλμη - Ροκ Φεστιβάλ της Σουηδίας Ροκ Φεστιβάλ της Σουηδίας
Sweden Rock Festival
"Ένα από τα μεγαλύτερα ροκ φεστιβάλ της Ευρώπης διεξάγεται στα μέσα Ιουνίου στην Στοκχόλμη, στην τοποθεσία Solvesborg...." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Στοκχόλμη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 871.952
Νόμισμα: Κορόνα Σουηδίας (kr)
Αεροδρόμιο/α: Stockholm Skavsta (NYO), Αρλάντα (ARN), Bromma (BMA), Vasteras Hasslo Flygplats (VST)
Περιγραφή: Η Στοκχόλμη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή της χώρας, στο σημείο όπου η βαλτική συναντά το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης και εισέρχεται στη σουηδική ενδοχώρα μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου φιόρδ, λιμνών και ποταμών. Η γεωγραφική της θέση έχει στρατηγική σημασία και βοήθησε στην γρήγορη ανάπτυξή της. Ιδρύθηκε το 1250 από τον Μπίργκερ Γιάρλ (Jarl Birger) για την προστασία της χώρας απο επιθέσεις και λεηλασίες που προκαλούσαν διάφοροι εισβολείς επιχειρώντας δια θαλάσσης. Γι' αυτό το πρώτο κτίριο που ανεγέρθηκε ήταν ένα οχυρό που αποσκοπούσε στον έλεγχο της κίνησης μεταξύ της Βαλτικής Θάλασσας και της λίμνης Μέλαρεν. Από νωρίς εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο για το εμπόριο σιδήρου που εξορυσσόταν από τα ορυχεία του Μπεργκσλάγεν. Ήδη από το 1289 οι γραπτές αναφορές την περιγράφουν ως τη μεγαλύτερη πόλη στη Σκανδιναβία και στα μέσα του 15ου αιώνα ο πληθυσμός της ανέρχεται στις πέντε με έξι χιλιάδες κατοίκους. Σήμερα η ευρύτερη γεωγραφική της περιοχή φιλοξενεί περίπου το 22% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Η Στοκχόλμη έχει ανακηρυχθεί παγκόσμια πόλη και σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα που συγκεντρώνει ο οργανισμός GaWC, κατατάσσεται στην 24η θέση παγκοσμίως, στην 10η σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στην πρώτη μεταξύ των Σκανδιναβικών χωρών. Στην περίπτωση που την επισκεφτείτε σίγουρα θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από την φυσική της ομορφιά, της αρχιτεκτονική των κτιρίων, τα πολλά πάρκα και την αφθονία του νερού που την περιβάλλει και έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να χαρακτηριστεί ως η Βενετία του βορρά. Ο τομέας της μεταφοράς και τον μετακινήσεων στη Στοκχόλμη είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος και ακόμα και ως τουρίστας δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα μετάβασής σας σε οποιονδήποτε τόπο επιθυμείτε. Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης παρέχει σύνδεση με ένα μεγάλο πλήθος διεθνών αεροδρομίων και εξυπηρετεί περισσότερους από 15 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Για τις μετακινήσεις εντός πόλεως και από και προς το αεροδρόμιο ένα δίκτυο σιδηροδρόμων, οδικών αρτηριών αλλά και ακτοπλοϊκών συνδέσεων θα σας βοηθήσει να μεταβείτε από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Το κλίμα της Στοκχόλμης χαρακτηρίζεται υγρό ηπειρωτικό και λόγω του βόρειου γεωγραφικού της πλάτους η διάρκεια της ημέρας ποικίλει από έξι ώρες την περίοδο του Δεκεμβρίου μέχρι 18 ώρες στην καρδιά του καλοκαιριού. Εάν λοιπόν επισκεφτείτε την πόλη μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου το πιθανότερο είναι να συναντήσετε χιόνι και θερμοκρασίες μεταξύ -5 και +1 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά την περίοδο του καλοκαιριού η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 13 και 20 βαθμών Κελσίου. Αναφορικά με τη βροχόπτωση θεωρείται μέτρια.
Γλώσσα: Σουηδικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNej
ΕυχαριστώTack
Παρακαλώ
ΚαλημέραGod morgon
ΚαληνύχταGod natt
Γεία σου!Hej

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Στοκχόλμη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί