Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Στοκχόλμη - Μαρίνα

Στοκχόλμη

Σουηδία
Μοιράσου το
Στοκχόλμη - Κοινοβούλιο της Σουηδίας Κοινοβούλιο της Σουηδίας
Riksdagshuset
Η σημασία του συγκεκριμένου κτιρίου είναι ιδιαίτερη και για την πόλη της Στοκχόλμης αλλά και για ολόκληρη τη Σουηδία καθώς εδώ στεγάζεται το κοινοβούλιο της χώρας. Η ακριβής μετάφραση της ονομασίας του είναι "Σπίτι του Κοινοβουλίου" και βρίσκεται στην περιοχή Helgeandsholmen. Το ευρύτερο κτιριακό συγκρότημα κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1897 και 1905 και αντικατέστησε την παλιά έδρα του κοινοβουλίου που ήταν το κτίριο Gamla Riksdagshuset στο νησί Riddarholmen. Αρχικά είχε προβλεφθεί η ταυτόχρονη στέγαση του Κοινοβουλίου και της Σουηδικής Εθνικής Τράπεζας στο ίδιο οικοδόμημα μετά όμως από την συνταγματική μεταρρύθμιση που οδηγούσε στην ύπαρξη δύο κοινοβουλευτικών συνελεύσεων, το τμήμα που στέγαζε την Εθνική Τράπεζα μετακινήθηκε με σκοπό τη δημιουργία της νέας αίθουσας συνεδριάσεων. Δημιουργός του έργου υπήρξε ο φημισμένος Σουηδός αρχιτέκτονας Aron Johansson και η τεχνοτροπία που χρησιμοποίησε είναι η νεομπαρόκ. Μπορείτε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας να προσεγγίσετε το κτίριο να φωτογραφηθείτε στον προαύλιο χώρο του και να παρακολουθήσετε τη φρουρά ενώ για να περιηγηθείτε στους εσωτερικούς του χώρους θα χρειαστείτε ειδική άδεια.
Πρόσβαση: Εάν είστε μακρυά από το ιστορικό κέντρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραμ και να μεταβείτε στον κεντρικό σταθμό της Στοκχόλμης, από εκεί με τα από μια οκτάλεπτη διαδρομή θα βρεθείτε μπροστά στην είσοδο του κοινοβουλίου.
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κοινοβούλιο της Σουηδίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Στοκχόλμη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Στοκχόλμη - Κοινοβούλιο της Σουηδίας Στοκχόλμη - Παλάτι της Στοκχόλμης Στοκχόλμη - Μεγάλη Πλατεία Στοκχόλμη - Βασιλικό δραματικό θέατρο Στοκχόλμη - Πάρκο ψυχαγωγίας Στοκχόλμη - Κτίριο του Χρηματιστηρίου Στοκχόλμη - Μουσείο Σουηδικού Πολεμικού Πλοίου Vasa Στοκχόλμη - Ροκ Φεστιβάλ της Σουηδίας