Πάρκο ψυχαγωγίας Στοκχόλμη

Gröna Lund

Το Djurgården είναι ένα από τα αρκετά νησάκια της Στοκχόλμης και βρίσκεται ίσως στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Φιλοξενεί πολλά ιστορικά κτίρια, μνημεία, μουσεία, αίθουσες τέχνης λιμάνι πλοιαρίων και κατάφυτες εκτάσεις. Το πιο γνωστό στοιχείο και σήμα κατατεθέν του νησιού είναι το πάρκο  Gröna Lund που σε συνδυασμό με τα αξιοθέατα που προαναφέραμε, αναγάγουν το συγκεκριμένο πάρκο ψυχαγωγίας σε αγαπημένο τόπο αναψυχής των κατοίκων της Στοκχόλμης αλλά και σε έναν από τους κυριότερους τουριστικούς, προορισμούς προσελκύοντας πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.Το νησί αποτελεί κομμάτι του εθνικού πάρκου της πόλης που ιδρύθηκε το 1995 και το δικαίωμα διοίκησης ασκείται από τη βασιλική οικογένεια στης οποίας την ιδιοκτησία περιήλθε από τον 15ο αιώνα περίπου. Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν θα σας προτείναμε να επισκεφτείτε το γνωστότερο πάρκο της Στοκχόλμης και είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να το μετανιώσετε καθώς η τεράστια πληθώρα των επιλογών που παρέχονται σίγουρα θα σας καλύψει.

Πρόσβαση

Επειδή ο κοντινότερος σταθμός κάποιου μέσου μαζικής μεταφοράς είναι αρκετά μακρυά, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός ταξί.

pescadito

Must επίσκεψη στο Gröna Lund αν έχετε παιδάκια ή αν είστε εσείς παιδί! Είναι σαν το Tivoli της Κοπεγχάγης και σαν το Liseberg στο Γκετεμποργκ! Κάπως τσιμπημένες οι τιμές αλλά έχει εκπτωτική πακέτα που μπορείς να διαλέξεις τρεις ή και παραπάνω δραστηριότητες. Μπορει κανείς να βγάλει pass για όλα ή και διαρκείας για όλη τη σεζόν!

08/12/2021

Απάντηση

pescadito

Εφόσον την πρώτη μέρα γουστάρετε με την αδρεναλίνη του Gröna Lund, την δεύτερη μέρα ο δρόμος θα σας φέρει ξανά στο djurgården. Αυτή τη φορά για επίσκεψη στο Skansen. Το Gröna Lund είναι διασκέδαση ενώ το Skansen είναι ψυχαγωγία! Προτείνεται σε μικρούς και μεγάλους καθώς είναι μια τεράστια έκταση που συνδυάζει ζωολογικό κήπο, μουσείο φυσικής ιστορίας και κυρίως... διαδραστικό λαογραφικό μουσείο! Μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια κοινότητα παραδοσιακών κτιρίων την ώρα που οι ξεναγοί - ηθοποιοί αναπαριστούν εργασίες, δραστηριότητες και παραδοσιακά σουηδικά έθιμα! Εδώ χρειάζεστε σίγουρα αρκετές ώρες και σίγουρα δε θα βαρεθείτε!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας