Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Στοκχόλμη - Μαρίνα

Στοκχόλμη

Σουηδία
Μοιράσου το
Στοκχόλμη - Κτίριο του Χρηματιστηρίου Κτίριο του Χρηματιστηρίου
Börshuset
Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Stortorget και άρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Είναι σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Erik Palmstedt και χτίστηκε μέσα σε μία τριετία από το 1773 έως το 1776. Η αρχιτεκτονική του κτιρίου υιοθετεί το γαλλικό ροκοκό ύφος με στρογγυλεμένες γωνίες, κεντρικό αέτωμα και τρούλο. Με την κατασκευή του αντικατέστησε το παλιό δημαρχείο και στο πέρασμα των ετών άλλαξε αρκετές φορές χρήση όταν το 1915 από παλάτι μετατράπηκε σε δικαστικό μέγαρο και έπειτα σε χρηματιστήριο. Σήμερα στο κτίριο στεγάζεται η Σουηδική Ακαδημία στην οποία ανήκει και η ιδιοκτησία του κτιρίου, η βιβλιοθήκη και το μουσείο του Νόμπελ. Είναι ανοιχτό για το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και ένα αντίτιμο 70 σουηδικών κορωνών για τους ενήλικες και με δωρεάν είσοδο για τους επισκέπτες κάτω των 18 ετών θα μπορέσετε να θαυμάσετε την τεράστια συλλογή του που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του διακεκριμένου εφευρέτη Alfred Nobel.
Πρόσβαση: Μέσω του τραμ και της στάσης Riddarhustorget όταν αποβιβαστείτε θα πρέπει να διασχίσετε ένα τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης και στο κεντρικότερο σημείο αυτού θα συναντήσετε την πλατεία Stortorget, όπου βρίσκεται το κτίριο του χρηματιστηρίου.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κτίριο του Χρηματιστηρίου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Στοκχόλμη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Στοκχόλμη - Κοινοβούλιο της Σουηδίας Στοκχόλμη - Παλάτι της Στοκχόλμης Στοκχόλμη - Μεγάλη Πλατεία Στοκχόλμη - Βασιλικό δραματικό θέατρο Στοκχόλμη - Πάρκο ψυχαγωγίας Στοκχόλμη - Κτίριο του Χρηματιστηρίου Στοκχόλμη - Μουσείο Σουηδικού Πολεμικού Πλοίου Vasa Στοκχόλμη - Ροκ Φεστιβάλ της Σουηδίας