Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Στρασβούργο - Ποταμός Ιλλ

Στρασβούργο

Γαλλία
Μοιράσου το
Στρασβούργο - Εκκλησία του Αγίου Θωμά Εκκλησία του Αγίου Θωμά
Eglise Saint-Thomas
Η εκκλησία του Αγίου Θωμά βρίσκεται στην οδό Romance d'Alsace και είναι η κύρια προτεσταντική εκκλησία του Στρασβούργου. Στον τόπο που βρίσκεται σήμερα ο ναός υπήρχε κάποιο μικρότερο κτίσμα αφιερωμένο στον Άγιο Θωμά, ήδη από τον 6ο αιώνα μ.Χ. Τον 9ο αιώνα ο επίσκοπος Adelochus προχωρά στην πρώτη ανέγερση του ναού ο οποίος όμως καταστρέφεται από πυρκαγιά δύο φορές κατά τον 12ο αιώνα. Έτσι από το 1196 ξεκινά πάλι η ανοικοδόμηση που μετά από πολλαπλές προσθήκες θα δώσει στον ναό τη σημερινή του μορφή. Η τεχνοτροπία βάση της οποίας χτίστηκε ο ναός είναι η ρωμαϊκή και σήμερα παρότι εντός αυτού τελείται καθημερινά η θεία λειτουργία, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες διότι φιλοξενεί ορισμένα αγάλματα αγίων που χαρακτηρίζονται σπουδαία έργα τέχνης.
Πρόσβαση: Χρησιμοποιώντας τον σταθμό Langstross Grand Rue και συγκεκριμένα την κόκκινη γραμμή Α και την πράσινη γραμμή D.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εκκλησία του Αγίου Θωμά"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Στρασβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Στρασβούργο - Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου Στρασβούργο - Γύρος του Στρασβούργου με καραβάκι Στρασβούργο - Κεντρική Πλατεία του Στρασβούργου Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στρασβούργο - Εθνική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Στρασβούργο - Εκκλησία του Αγίου Θωμά Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στρασβούργο - Μουσείο Διακόσμησης Στρασβούργο - Εθνική Σχολή Διοίκησης Στρασβούργο - Εθνική Όπερα του Ρήνου Στρασβούργο - Μουσείο Καλών Τεχνών του Στρασβούργου