Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Στρασβούργο - Ποταμός Ιλλ

Στρασβούργο

Γαλλία
Μοιράσου το
Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
European Parliament
Το Παλάτι της Ευρώπης (Palais de l'Europe) είναι το κτίριο που από το 1977 στεγάζει την έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για μερικά χρόνια (1977-1999) αποτελούσε και την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Henry Bernard άρχισε να χτίζεται στις 15 Μαΐου 1972 και εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1977.Έχει τετράγωνο σχήμα με πλευρές που έχουν μήκος 106 μέτρα, το ύψος του φτάνει τα 38 μέτρα και οι χώροι του καλύπτουν έκταση 64.000 τετραγωνικών μέτρων. Διαθέτει 17 αίθουσες συνεδριάσεων και πάνω από 1000 γραφεία για τις ανάγκες του γραμματειακού προσωπικού στου Συμβουλίου της Ευρώπης. Εξωτερικά το κτίριο έχει χρώμα κόκκινο, ασημί και καφέ και πολλοί είναι εκείνοι που επιδιώκουν να το θαυμάσουν από κοντά μόνο και μόνο για να αισθανθούν της αύρα της Ευρώπης. Βρίσκεται στην "Ευρωπαϊκή Περιοχή" του Στρασβούργου και απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Πρόσβαση: Μέσω του σταθμού Droits de I'Homme και της μοβ γραμμής Ε. Περνάτε τη γέφυρα του ποταμού Ιll και μέσω της οδού Avenue de I' Europe προσεγγίζετε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Στρασβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Στρασβούργο - Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου Στρασβούργο - Γύρος του Στρασβούργου με καραβάκι Στρασβούργο - Κεντρική Πλατεία του Στρασβούργου Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στρασβούργο - Εθνική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Στρασβούργο - Εκκλησία του Αγίου Θωμά Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στρασβούργο - Μουσείο Διακόσμησης Στρασβούργο - Εθνική Σχολή Διοίκησης Στρασβούργο - Εθνική Όπερα του Ρήνου Στρασβούργο - Μουσείο Καλών Τεχνών του Στρασβούργου