Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Στρασβούργο - Ποταμός Ιλλ

Στρασβούργο

Γαλλία
Μοιράσου το
Στρασβούργο - Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου
Cathédrale Notre-Dame-de-Strasbourg
Ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου είναι μία από τις κυριότερες ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες σε ολόκληρη τη Γαλλία. Η ανέγερση του ναού άρχισε το 1176 και μέχρι το 1439 όπου έλαβε την τελική του μορφή δέχτηκε πλήθος διαφοροποιήσεων και παρεμβάσεων. Αρχικά λοιπόν σχεδιάστηκε βάσει της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής γύρω στα 1225 όμως μια νέα αρχιτεκτονική ομάδα πρότεινε την υιοθέτηση της γοτθικής τεχνοτροπίας καταλήγοντας μάλιστα σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ώστε σήμερα η αρχιτεκτονική του κτηρίου να θεωρείται η επιτομή του γοτθικού ύφους. Κύριος εκφραστής αυτού του ρεύματος είναι ο διάσημος αρχιτέκτονας Erwin von Steinbach ο οποίος αφιερώθηκε στο έργο από το 1277 μέχρι το θάνατο του το 1318. Ίσως το κυριότερο χαρακτηριστικό διαφοροποίησης ήταν η τοποθέτηση πλακιδίων ψαμμίτη που προσέδωσαν ένα χαρακτηριστικό ροζ χρώμα στο ναό. Το ύψος του ναού φτάνει τα 142 μέτρα και από το 1647 μέχρι το 1874 ήταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Σήμερα είναι η έκτη ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο και συνεχίζει να είναι ορατή σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων. Ο Victor Hugo την είχε χαρακτηρίσει σαν ένα "γιγαντιαίο λεπτεπίλεπτο θαύμα" γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι στην περίπτωση που βρεθείτε στο Στρασβούργο μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της πόλης είναι επιβεβλημένη. Και σίγουρα να μη χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται εντός του ναού.
Πρόσβαση: Μέσω του τραμ. Ο κοντινότερος σταθμός απέχει πέντε λεπτά από τον ναό και είναι ο "Langstross Grand Rue" (κόκκινη γραμμή Α, πράσινη γραμμή D).
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Στρασβούργο » Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου
Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον καθεδρικό ναό της Κολωνία!
10 χρόνια πριναπάντηση (2) μου αρέσει!

δυστυχώς δεν πρόλαβα να μπω μέσα γιατί ο χρόνος μου στην πόλη ήταν περιορισμένος αλλα εξωτερικά είναι στολίδι το οποίο ομως με τον χρόνο διαβρώνεται..μας ενημέρωσαν ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητητες εργασίες σύντομα ο ναός θα γκρεμιστεί γιατί είναι από υλικό που χαλάει. γιαυτό τρέχτε να τον δείτε!!
10 χρόνια πριν

Αξίζει να ανεβείτε στο καμπαναριό για να απολαύσετε την πανοραμική θέα στην πόλη!
9 χρόνια πριν
Στρασβούργο » Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου
Πραγματικά εντυπωσιακός και σίγουρα σήμα κατατεθέν της πόλης. Τόσο μεγάλη ήταν η διάθεση να τον εξερευνήσουμε που κατά λάθος μπήκαμε στο σχολείο (λύκειο) που ακριβώς δίπλα από την δεξιά πτέρυγα του ναού. Βέβαια γύρω στις 5 κλείνει άρα για να προλάβετε να τον περιηγηθείτε επισκεφτείτε τον νωρίς.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Στρασβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Στρασβούργο - Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου Στρασβούργο - Γύρος του Στρασβούργου με καραβάκι Στρασβούργο - Κεντρική Πλατεία του Στρασβούργου Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στρασβούργο - Εθνική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Στρασβούργο - Εκκλησία του Αγίου Θωμά Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στρασβούργο - Μουσείο Διακόσμησης Στρασβούργο - Εθνική Σχολή Διοίκησης Στρασβούργο - Εθνική Όπερα του Ρήνου Στρασβούργο - Μουσείο Καλών Τεχνών του Στρασβούργου