Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Στρασβούργο - Ποταμός Ιλλ

Στρασβούργο

Γαλλία
Μοιράσου το
Στρασβούργο - Εθνική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Εθνική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη
Bibliothèque nationale et universitaire
Η εθνική πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη βρίσκεται στην πλατεία δημοκρατίας (παλιά ονομαζόταν πλατεία του Βασιλιά) απέναντι από το παλάτι του Ρήνου. Ιδρύθηκε στις 19 Ιουνίου 1872 από τη Γερμανική Αυτοκρατορία, στη θέση της προηγούμενης δημοτικής βιβλιοθήκης που καταστράφηκε ολοσχερώς από το πρωσικό πυροβολικό κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Στρασβούργου. Η αρχική ευθύνη για τη ομαδοποίηση και εγκατάσταση των συλλογών της δόθηκε στον διανοούμενο και καθηγητή ιστορίας Rodolphe Reuss. Τα επόμενα χρόνια οι συλλογές της βιβλιοθήκης αναπτύχθηκαν ταχύτατα χάρη στις δωρεές που δέχτηκε από όλη την Ευρώπη αλλά και την Αμερική. Σήμερα η βιβλιοθήκη διαθέτει περίπου 3.000.000 τόμους βιβλίων, 6.700 χειρόγραφα, 5.200 πάπυρους και αποτελεί τη μεγαλύτερη συλλογή σε ολόκληρη τη Γαλλία. Σε συνδυασμό με το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου αποτελούν δύο σημαντικούς φάρους γνώσης και παιδείας για τη ευρύτερη περιοχή.
Πρόσβαση: Για την μετάβαση στην εθνική πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σταθμό Republique και τις γραμμές Β,C και Ε.
Ιστοσελίδα: http://www.bnu.fr/bnu/fr
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Στρασβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Στρασβούργο - Καθεδρικός Ναός του Στρασβούργου Στρασβούργο - Γύρος του Στρασβούργου με καραβάκι Στρασβούργο - Κεντρική Πλατεία του Στρασβούργου Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Στρασβούργο - Εθνική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Στρασβούργο - Εκκλησία του Αγίου Θωμά Στρασβούργο - Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στρασβούργο - Μουσείο Διακόσμησης Στρασβούργο - Εθνική Σχολή Διοίκησης Στρασβούργο - Εθνική Όπερα του Ρήνου Στρασβούργο - Μουσείο Καλών Τεχνών του Στρασβούργου