Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αλόννησος - Λιμάνι

Αλόννησος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Παραλίες της Αλοννήσου
Η Αλόννησος διαθέτει τις χαρακτηριστικές παραλίες των Βορείων Σποράδων, με διάφανα σμαραγδένια νερά δίπλα στα πεύκα, στην πλειοψηφία τους βοτσαλωτές και ήσυχες. Η πιο κοντινή στο Πατητήρι είναι είναι ο Ρουσούμ Γιαλός μία παραλία με πολύ ψιλό βοτσαλάκι, όπου θα βρείτε πολλές ταβέρνες και καφετέριες και λίγο πιο κάτω η παραλία του Βότση, με φόντο τα κατάφυτα ψηλά βράχια. Η ομορφότερη παραλία της Αλοννήσου θεωρείται ο Άγιος Δημήτριος, μία εξωτική παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και πεύκα, απέναντι από το νησάκι Περιστέρα. Οργανωμένες παραλίες είναι ο Λεφτός Γιαλός με τα βαθιά νερά του, ο Μεγάλος Μουρτιάς κοντά στη Χώρα και το Κοκκινόκαστρο, μία ξεχωριστή παραλία, όπου μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ. Μία ακόμη δημοφιλής παραλία είναι η Χρυσή Μηλιά, μία αμμουδερή παραλία, με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά, στον ομώνυμο οικισμό. Για γυμνισμό προσφέρονται το Τουρκονέρι που αποτελείται από τρεις μικρές απομονωμένες παραλίες και ο Μικρός Μουρτιάς, ένας μικρός όρμος από άμμο και βότσαλο. Είναι γεγονός ότι παρόλο που η Αλόννησος είναι γνωστή ως ένα νησί που προσφέρεται για διακοπές χαλάρωσης, οι παραλίες της προσφέρουν όλα τα θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου πλέον και των καταδύσεων.

Παραλία Ρουσούμ Γιαλός

Η παραλία Ρουσούμ Γιαλός βρίσκετε ανάμεσα από το Πατητήρι και το Βότσι. Παραλία με πολύ ψιλό βοτσαλάκι, εύκολη πρόσβαση και πολλές επιλογές για εστίαση και διαμονή.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Ρουσούμ Γιαλός"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Βότση

Η μικρή παραλία του οικισμού Βότση, διπλά στο γραφικό λιμανάκι και στα καταπληκτικά ταβερνάκια. Παραλία με βοτσαλάκι, γαλαζοπράσινα νερά και φόντο τα κατάφυτα ψηλά βράχια.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Βότση"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Άγιος Δημήτριος

Εξωτική παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και πεύκα, απέναντι από το νησάκι Περιστέρα. Ο Άγιος Δημήτριος θεωρείτε μια από της ομορφότερες παραλίες της Αλοννήσου.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Άγιος Δημήτριος"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Λεφτός Γιαλός

Αποκαλείτε και Λεπτός Γιαλός, μια οργανωμένη παραλία με βότσαλα και βαθιά πεντακάθαρα νερά. Βρίσκεται σε έναν κατάφυτο όρμο και πίσω από την παραλία θα βρείτε και κάποια υπέροχα ταβερνάκια.

Παραλία Μεγάλος Μουρτιάς

Η παραλία Μεγάλος Μουρτιάς βρίσκετε κοντά στην Χώρα της Αλοννήσου και αποτελείτε από ψηλή πέτρα όμως ο βυθός της είναι αμμώδης. Υπάρχει μια οικογενειακή ταβέρνα για καφέ και φαγητό καθώς και μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Παραλία Κοκκινόκαστρο

Παραλία ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς με κόκκινους βράχους να κρέμονται, πανέμορφα πεύκα και βαθιά γαλαζοπράσινα νερά.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Κοκκινόκαστρο"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Χρυσή Μηλιά

Δημοφιλής παραλία στον ομώνυμο οικισμό, άμμος με ψιλό βότσαλο και με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά. Προσφέρει υπηρεσίες για υποβρύχια ξενάγηση.
ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Παραλία Χρυσή Μηλιά"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Παραλία Τουρκονέρι

Απομονωμένη παρθένα παραλία κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, ανάμεσα σε βράχια και πεύκα. Μη οργανωμένη παραλία με δύσκολη πρόσβαση που συνιστάτε για γυμνισμό και φυσιολάτρες.

Παραλία Μικρός Μουρτιάς

Απομονωμένη μη-οργανωμένη παραλία ιδανική για γυμνιστές και για άτομα που θέλουν να απολαύσουν την ησυχία της φύσης. Βρίσκετε κοντά στη Χώρα της Αλοννήσου, στον επόμενο όρμο μετά τον Μεγάλο Μουρτιά.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παραλίες της Αλοννήσου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αλόννησος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Αλόννησος - Παλιό Χωριό ή Χώρα Αλοννήσου Αλόννησος - Πατητήρι Αλόννησος - Κυρά Παναγιά Αλοννήσου Αλόννησος - Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων Αλόννησος - Παραλίες της Αλοννήσου Αλόννησος - Τοπικές Γεύσεις Αλοννήσου Αλόννησος - Άγιοι Ανάργυροι Αλοννήσου Αλόννησος - Σπήλαιο του Κύκλωπα στα Γιούρα