Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βουδαπέστη - Πανόραμα πόλης

Βουδαπέστη

Ουγγαρία
Μοιράσου το
Βουδαπέστη - Ιαματικά Λουτρά «Gellért» Ιαματικά Λουτρά «Gellért»
Gellért fürdő
Τα Ιαματικά Λουτρά «Gellért» είναι ένα σύμπλεγμα λουτρών και είναι μέρος του διάσημου Hotel Gellért και βρίσκεται πίσω από τον Λόφο του Γκέλλερτ.

Το σύμπλεγμα κατασκευάστηκε μεταξύ 1912 με 1918 σε Αρτ Νουβό στυλ. Ενδείξεις ότι τα νερά στην συγκεκριμένη τοποθεσία έχουν θεραπευτικές ιδιότητες παρατηρούνται από της αρχές του 13ου αιώνα όμως μόλις την εποχή της Οθωμανικής κυριαρχίας (του 16ου και 17ου αιώνα) κατασκευάστηκαν λουτρά.

Τα ιαματικά λουτρά προσφέρονται στους επισκέπτες σε μικρές πισίνες με το νερό να έχει θερμοκρασίες μεταξύ 35 °C με 40 °C. Το νερό περιεχέι, μεταξύ άλλων, ασβέστιο, μαγνήσιο, υδροανθρακικό, αλκάλια, θειικό και φθόριο. Ενδείκνυται για ορθοπεδικά προβλήματα, φλεγμονές καθώς και για προβλήματα του αναπνευστικού όπως άσθμα και χρόνια βρογχίτιδα.

Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν "πακέτο" για την πρόσβαση στις πισίνες με τα ιαματικά λουτρά σε συνδυασμό με άλλες ιατρικές υπηρεσίες όπως μασάζ και αρωματοθεραπεία.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Ιαματικά Λουτρά «Gellért»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ιαματικά Λουτρά «Gellért»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βουδαπέστη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βουδαπέστη - Κάστρο Βούδα Βουδαπέστη - Αλυσιδωτή Γέφυρα της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Πύργος των Ψαράδων Βουδαπέστη - Νησί της Μαργαρίτας Βουδαπέστη - Πλατεία Ηρώων Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας Βουδαπέστη - Άγιος Στέφανος Βουδαπέστη - Εκκλησία του Ματθαίου Βουδαπέστη - Λόφος του Γκέλλερτ Βουδαπέστη - Φεστιβάλ «Σιγκέτ» Βουδαπέστη - Ιαματικά Λουτρά «Széchenyi» Βουδαπέστη - Κάστρο Βάϊνταχουνιαντ Βουδαπέστη - Πάρκο με Αγάλματα του Ψυχρού Πολέμου Βουδαπέστη - Ζωολογικός και Βοτανικός Κήπος της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Μουσείο Μοντέλων σε Μικρογραφία της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Σέντεντρε Βουδαπέστη - Ιαματικά Λουτρά «Gellért» Βουδαπέστη - Παλάτι Γκοντόλο