Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βουδαπέστη - Πανόραμα πόλης

Βουδαπέστη

Ουγγαρία
Μοιράσου το
Βουδαπέστη - Πάρκο με Αγάλματα του Ψυχρού Πολέμου Πάρκο με Αγάλματα του Ψυχρού Πολέμου
Memento Park
Πρόκειται για ένα ανοιχτό μουσείο αφιερωμένο σε αγάλματα και πλάκες γλυπτικής από την κομμουνιστική περίοδο της Ουγγαρίας (1949-1989). Στο Memento Park για παράδειγμα θα βρείτε, μεταξύ αλλων, αγάλματα του Λένιν, Μαρξ και του Ένγκελς.

Το πάρκο δημιουργήθηκε το 1993 με σχέδιο του αρχιτέκτονα Ákos Eleőd ο οποίος και δήλωσε "Αυτό το πάρκο είναι για τη δικτατορία. Αλλά την ίδια στιγμή, καθώς μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα καθώς και να το χτίσουμε, τότε αυτό το πάρκο είναι και για τη δημοκρατία. Μετά από όλα, μόνο η δημοκρατία είναι σε θέση να δώσει την ευκαιρία για να στεφτούμε ελεύθερα για τη δικτατορία."

Το Memento Park χωρίζεται σε δυο τμήματα: το Πάρκο με τα Αγάλματα και την Πλατεία των Μαρτύρων που βρίσκεται ανατολικά της κεντρικής εισόδου και είναι ανοιχτή για επίσκεψη χωρίς εισιτήριο. Στο Πάρκο με τα Αγάλματα φιλοξενούνται 42 αγάλματα/μνημεία που αφαιρέθηκαν από την Βουδαπέστη μετά την πτώση του κομουνισμού. Στην Πλατεία των Μαρτύρων βρίσκεται ένα αντίγραφο της μπότας του Στάλιν που έγινε το σύμβολο της Ουγγρικής Επανάστασης το 1956.

Ιστοσελίδα: http://www.mementopark.hu/
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες
Ξενάγηση στην Κομμουνιστική ιστορία της Ουγγαρίας
Ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο στη δεκαετία του 70 και του 80. Με αυτή την ξενάγηση θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε με ένα τυπικό σοσιαλιστικό minibus, τα διάσημα Trabant ή Barkas, καθώς θα διασχίζετε τις εργατικές κατοικίες θα ενημερωθείτε για την πολιτική ιστορία της χώρας καθώς και για την επανάσταση που ακολούθησε. Θα επισκεφτείτε το Memento Park με τα γιγαντιαία αγάλματα της σοσιαλιστικής εποχής και στην συνέχεια θα επιστρέψετε στο κέντρο. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και τις παροχές της εκδρομής-ξενάγησης.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πάρκο με Αγάλματα του Ψυχρού Πολέμου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βουδαπέστη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βουδαπέστη - Κάστρο Βούδα Βουδαπέστη - Αλυσιδωτή Γέφυρα της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Πύργος των Ψαράδων Βουδαπέστη - Νησί της Μαργαρίτας Βουδαπέστη - Πλατεία Ηρώων Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας Βουδαπέστη - Άγιος Στέφανος Βουδαπέστη - Εκκλησία του Ματθαίου Βουδαπέστη - Λόφος του Γκέλλερτ Βουδαπέστη - Φεστιβάλ «Σιγκέτ» Βουδαπέστη - Ιαματικά Λουτρά «Széchenyi» Βουδαπέστη - Κάστρο Βάϊνταχουνιαντ Βουδαπέστη - Πάρκο με Αγάλματα του Ψυχρού Πολέμου Βουδαπέστη - Ζωολογικός και Βοτανικός Κήπος της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Μουσείο Μοντέλων σε Μικρογραφία της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Σέντεντρε Βουδαπέστη - Ιαματικά Λουτρά «Gellért» Βουδαπέστη - Παλάτι Γκοντόλο