Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Βουδαπέστη - Πανόραμα πόλης

Βουδαπέστη

Ουγγαρία
Μοιράσου το
Βουδαπέστη - Σέντεντρε Σέντεντρε
Szentendre
Το Σέντεντρε είναι μια κωμόπολη στα βόρια της Βουδαπέστης (περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο). Η ιστορική αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με την πολιτισμική παράδοση και την εύκολη πρόσβαση από την πόλη έχουν κάνει το Σέντεντρε ένα διάσημο προορισμό για τους τουρίστες που θέλουν να πάρουν μια γεύση της παραδοσιακής Ουγγαρίας έξω από το πολύβουο αστικό κέντρο.

Η κωμόπολη διαθέτει ένα διάσημο Ανοιχτό Εθνογραφικό Μουσείο ενώ η μεγάλη παράδοση από καλλιτέχνες έχουν κληρονομήσει στο Σέντεντρε αρκετά μουσεία τέχνης και πινακοθήκες όπως της συλλογές της Margit Anna, του Jenő Barcsay, του Béla Czóbel και του πατέρα του Ουγγρικού μοντερνισμού Károly Ferenczy.

Το κέντρο του Σέντεντρε είναι χτισμένο με την παραδοσιακή Ουγγρική αρχιτεκτονική με τα σπιτάκια και της εκκλησίες να κλέβουν την παράσταση. Εκεί θα βρείτε πολλές τουριστικές παροχές, μικρά μαγαζάκια με αντίκες και σουβενίρ καθώς και ρεστοράν για παραδοσιακό φαγητό και ποτό.

Πρόσβαση: Μπορείτε να πάτε στο Σέντεντρε είτε στα πλαίσια μια οργανωμένης ξενάγησης είτε με την χρήση του προαστιακού σιδηρόδρομου (HÉV) με την γραμμή H5 ξεκινώντας από την στάση Batthyány tér και σταματώντας στην στάση Szentendre H.
Ιστοσελίδα: http://szentendre.hu/
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες
Ξενάγηση στα Παραδουνάβια Χωριά
Επισκεφτείτε 3 πανέμορφα παραδουνάβια χωριά σε μια ημερήσια εκδρομή (8,5 ώρες). Θα γνωρίσετε το Εστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας, το Βίσεγκραντ που κάποτε ήταν τα σύνορα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και το μπαρόκ Σέντεντρε, την κωμόπολη των καλλιτεχνών. Δείτε τις πληροφορίες για περισσότερες λεπτομέρειες.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Ξενάγηση στο Σέντεντρε
Επισκεφτείτε την κωμόπολη των καλλιτεχνών, περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια και δοκιμάστε την ουγγρική σπεσιαλιτέ, το Lángos. Δείτε τις πληροφορίες για περισσότερες λεπτομέρειες.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Σέντεντρε"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Σέντεντρε"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Βουδαπέστη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Βουδαπέστη - Κάστρο Βούδα Βουδαπέστη - Αλυσιδωτή Γέφυρα της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Πύργος των Ψαράδων Βουδαπέστη - Νησί της Μαργαρίτας Βουδαπέστη - Πλατεία Ηρώων Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας Βουδαπέστη - Άγιος Στέφανος Βουδαπέστη - Εκκλησία του Ματθαίου Βουδαπέστη - Λόφος του Γκέλλερτ Βουδαπέστη - Φεστιβάλ «Σιγκέτ» Βουδαπέστη - Ιαματικά Λουτρά «Széchenyi» Βουδαπέστη - Κάστρο Βάϊνταχουνιαντ Βουδαπέστη - Πάρκο με Αγάλματα του Ψυχρού Πολέμου Βουδαπέστη - Ζωολογικός και Βοτανικός Κήπος της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Μουσείο Μοντέλων σε Μικρογραφία της Βουδαπέστης Βουδαπέστη - Σέντεντρε Βουδαπέστη - Ιαματικά Λουτρά «Gellért» Βουδαπέστη - Παλάτι Γκοντόλο