Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Δρέσδη - Νυχτερινό πανόραμα

Δρέσδη

Γερμανία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Δρέσδη

Δρέσδη - Εκκλησία της Παναγίας Εκκλησία της Παναγίας
Dresdner Frauenkirche
"Πρόκειται για έναν Λουθηρανικό ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και εγέρθηκε μεταξύ του 1726 και 1743 υπό την ε..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δρέσδη - Παλάτι Zwinger Παλάτι Zwinger
Der Dresdner Zwinger
"To παλάτι Zwinger από αρχιτεκτονικής άποψης αποτελεί το παράδειγμα της γερμανικής μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται στ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δρέσδη - Μπαλκόνι της Δρέσδης Μπαλκόνι της Δρέσδης
Brühlsche Terrasse
"Αυτό είναι το σημείο που παρέχει μία ιδιαίτερα κατατοπιστική πανοραμική άποψη ολόκληρης της πόλης. Αποτελεί ένα από τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δρέσδη - Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης
Katholische Hofkirche
"Ο καθεδρικός ναός της Δρέσδης είναι ένας καθολικός ναός που χτίστηκε από τον Αύγουστο τον Δεύτερο "τον Δυνατό" ο οποί..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δρέσδη - Όπερα της Δρέσδης Όπερα της Δρέσδης
Semperoper
"H Όπερα της Δρέσδης χτίστηκε το 1841 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Gottfried Semper. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δρέσδη - Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δρέσδης Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δρέσδης
Dresden Technical University
"Το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δρέσδης (Γερμανικά: Technische Universität Dresden ή TU Dresden (TUD)) είναι το μεγαλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Δρέσδη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 529.781
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Dresden (DRS)
Περιγραφή: Η Δρέσδη είναι πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας και βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Ιδρύεται στα μέσα του 12ου αιώνα στις όχθες του Έλβα και συγκεκριμένα προκύπτει από την εξέλιξη ενός παραποτάμιου σλαβικού οικισμού με το όνομα Drježdźany. Η ετυμολογική επεξήγηση του ονόματος περιγράφει τους ανθρώπους που ζουν στο παραποτάμιο δάσος και μάλιστα το σημερινό όνομα της πόλης έχει τις ρίζες του σε αυτόν τον όρο. Η πόλη έχει μακροχρόνια ιστορία διότι επί σειρά ετών υπήρξε πρωτεύουσα και έδρα των βασιλιάδων της Σαξονίας. Η καταστροφή που υπέστη από τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ολοκληρωτική και οδήγησε σε μία θεμελιακή ανανέωση που άλλαξε κατά πολύ το πρόσωπο της πόλης. Επίσης σημείο καμπής για την πόλη χαρακτηρίζεται η ένωση της ανατολικής με τη δυτική Γερμανία που τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 90'. Ως επισκέπτης μπορείτε να προσεγγίσετε την Δρέσδη μέσω ενός ποιοτικού οδικού δικτύου που συνεχώς αναβαθμίζεται, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Δρέσδης που καλύπτει πλήθος διεθνών προορισμών, όπως επίσης χρησιμοποιώντας το δίκτυο των γερμανικών σιδηροδρόμων.
Γλώσσα: Γερμανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNein
ΕυχαριστώDanke
ΠαρακαλώBitte
ΚαλημέραGuten morgen
ΚαληνύχταGute nacht
Γεία σου!Hallo

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Δρέσδη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί