Παλάτι Zwinger Δρέσδη

Der Dresdner Zwinger

To παλάτι Zwinger από αρχιτεκτονικής άποψης αποτελεί το παράδειγμα της γερμανικής μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έλβα στο σημείο όπου παλιότερα βρισκόταν το φρούριο της Δρέσδης. Η ανέγερση του παλατιού έγινε στα χρόνια του Αυγούστου, Εκλέκτορα της Σαξονίας ο οποίος επιστρέφοντας από μια περιοδεία στην Γαλλία έδωσε εντολή για το σχεδιασμό ενός παλατιού αντίστοιχης μεγαλοπρέπειας με αυτό των Βερσαλιών. Τα σχέδια του έργου εκπονήθηκαν από τον αρχιτέκτονα Matthäus Daniel Pöppelmann το 1711 και η κατασκευή σε στάδια μέχρι το 1733. Το κτίριο καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς μεταξύ 13 και 15 Φεβρουαρίου 1945 αλλά επανήλθε στην αρχική του κατάσταση βάση συγκεκριμένου αναστηλωτικού σχεδίου μετά το τέλος του πολέμου. Με την επίσκεψή σας στους χώρους του παλατιού θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ένα πλήθος εκθεμάτων που αντιστοιχούν σε διαφορετικές περιόδους της ιστορία. Τέτοια είναι πανοπλίες, ρολόγια, πορσελάνες και επιστημονικά όργανα. Επίσης ορισμένες αίθουσες λειτουργούν και ως γκαλερί με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Πρόσβαση

Όπως και στην περίπτωση της όπερας της Δρέσδης έτσι και για τη μετάβαση στο παλάτι Zwinger, δύο επιλογές προκρίνονται ως οι ιδανικές. Αρχικά με τη χρήση των γραμμών 1, 2 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (S-Bahn) και επιπλέον με το τραμ μέσω των γραμμών 1,2,6,10. Όταν αποβιβαστείτε στο σταθμό Bahnhof Mitte θα σας απομένει λίγο περπάτημα ανάμεσα από ιστορικά κτίρια εξέχουσας αρχιτεκτονικής για να φτάσετε στο παλάτι.

Elen64

Από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Δρέσδης. Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο δίπλα στον ποταμό Έλβα. Διαθέτει τρία μουσεία και το εισιτήριο είναι περίπου στα 10 ευρώ. Ξεχωρίζουν τα εκθέματα με τις κινέζικες πορσελάνες.

17/04/2023

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας