Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Δρέσδη - Νυχτερινό πανόραμα

Δρέσδη

Γερμανία
Μοιράσου το
Δρέσδη - Εκκλησία της Παναγίας Εκκλησία της Παναγίας
Dresdner Frauenkirche
Πρόκειται για έναν Λουθηρανικό ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία και εγέρθηκε μεταξύ του 1726 και 1743 υπό την επίβλεψη του Γερμανού αρχιτέκτονα George Bahr. Το ύφος του αρχικού κτίσματος ήταν μπαρόκ και εξέφραζε απόλυτα την προτεσταντική ηθική και το γενικότερο τελετουργικό. Επί σειρά ετών πέραν των θρησκευτικών τελετουργιών χρησίμευε ως τόπος συγκέντρωσης και δημοσίου διαλόγου, μάλιστα το 1846 λειτούργησε ως πυρήνας των διαταραχών που έγιναν γνωστές ως η εξέγερση του Μαΐου. Στις 13 Φεβρουαρίου 1945 δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση από τα βομβαρδιστικά των συμμαχικών δυνάμεων κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την ισοπέδωσή της. Στα επόμενα χρόνια βέβαια το κράτος προώθησε την ανακατασκευή της εις ένδειξη συμφιλίωσης των πρώην αντιμαχόμενων πλευρών. Σήμερα είναι ανοιχτή για όλους τους επισκέπτες και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα μνημείο που εκφράζει την ιστορία της πόλης και αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί.
Πρόσβαση: Σε περίπτωση που δεν έχετε αυτοκίνητο αλλά ούτε επιθυμείτε να χρονοτριβήσετε εξαιτίας της κίνησης χρησιμοποιώντας ταξί ή αστικό λεωφορείο, τότε η καλύτερη επιλογή είναι το τραμ. Μπορείτε λοιπόν μέσω των γραμμών 1,2,3,4,7 και 12 να φτάσετε κάποια μέτρα μακριά από την συγκεκριμένη εκκλησία.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εκκλησία της Παναγίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Δρέσδη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Δρέσδη - Εκκλησία της Παναγίας Δρέσδη - Παλάτι Zwinger Δρέσδη - Μπαλκόνι της Δρέσδης Δρέσδη - Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης Δρέσδη - Όπερα της Δρέσδης Δρέσδη - Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δρέσδης