Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Δρέσδη - Νυχτερινό πανόραμα

Δρέσδη

Γερμανία
Μοιράσου το
Δρέσδη - Όπερα της Δρέσδης Όπερα της Δρέσδης
Semperoper
H Όπερα της Δρέσδης χτίστηκε το 1841 από τον διάσημο αρχιτέκτονα Gottfried Semper. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης καθώς η αρχιτεκτονική του το κάνει να ξεχωρίζει. Δανείζεται πολλά στοιχεία από την αρχαία Ελλάδα τα οποία τα παντρεύει με το ρυθμό του μπαρόκ και την τεχνοτροπία της αναγέννησης. Μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το κτίριο το 1868. Τότε οι κάτοικοι της πόλης ζήτησαν την επιστροφή του Gottfried Semper απο την εξορία, που είχε καταδικαστεί λόγω των γεγονότων της "Εξέγερσης του Μαΐου", ώστε να επιβλέψει τα έργα αναστήλωσης. Έτσι ο "ανανεωμένος" ναός ολοκληρώθηκε το 1878 και εμπλουτίστηκε με αγάλματα βιβλικών μορφών και διάσημων δημιουργών όπως του Γκαίτε, του Σίλλερ, του Σαίξπηρ, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη και του Μολιέρου. Είναι επίσης ένα από τα κτίρια που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και αναστηλώθηκαν μετά το τέλος του. Εάν είστε λάτρης της κλασσικής μουσικής σίγουρα η παρακολούθηση μιας συναυλίας εδώ δε θα σας άφηνε ασυγκίνητους γι' αυτό λοιπόν μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το site της όπερας και να ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Πρόσβαση: Για την μετάβασή σας στην όπερα της Δρέσδης δύο επιλογές προκρίνονται ως οι ιδανικές. Αρχικά με τη χρήση των γραμμών 1, 2 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (S-Bahn) και επιπλέον με το τραμ μέσω των γραμμών 1,2,6,10. Τελικός σας προορισμός θα είναι ο σταθμός Bahnhof Mitte και από εκεί σας απομένουν γύρω στα εφτά λεπτά περπάτημα για να φτάσετε στον προορισμό σας.
Ιστοσελίδα: http://www.semperoper.de/
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Όπερα της Δρέσδης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Δρέσδη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Δρέσδη - Εκκλησία της Παναγίας Δρέσδη - Παλάτι Zwinger Δρέσδη - Μπαλκόνι της Δρέσδης Δρέσδη - Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης Δρέσδη - Όπερα της Δρέσδης Δρέσδη - Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δρέσδης