Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Δρέσδη - Νυχτερινό πανόραμα

Δρέσδη

Γερμανία
Μοιράσου το
Δρέσδη - Μπαλκόνι της Δρέσδης Μπαλκόνι της Δρέσδης
Brühlsche Terrasse
Αυτό είναι το σημείο που παρέχει μία ιδιαίτερα κατατοπιστική πανοραμική άποψη ολόκληρης της πόλης. Αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης και καθημερινά το επισκέπτονται εκατοντάδες τουρίστες. Από κάποιους ταξιδιωτικούς οδηγούς μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως "το μπαλκόνι της Ευρώπης". Βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Έλβα και γειτνιάζει με την πλατεία Schlossplatz. Οφείλει το όνομά του στον Heinrich von Bruhl ο οποίος έχτισε το ομώνυμο παλάτι το 1737 στη περιοχή. Το 1747 το μπαλκόνι πέρασε στην κατοχή του σαν δώρο από τον εκλέκτορα της Σαξονίας για τις υπηρεσίες που προσέφερε αναφορικά με την αναδιάρθρωση της φορολογικής νομοθεσίας. Η αναστηλωτικές εργασίες που ακολούθησαν μετά το τέλος του πολέμου κρίνονται ιδιαίτερα επιτυχημένες καθώς έδωσαν στο κτίριο την ίδια μορφή που είχε πριν από τους βομβαρδισμούς. Μία επίσκεψη εδώ θα σας αποζημιώσει σίγουρα καθώς η θέα είναι μοναδική.
Πρόσβαση: Και σε αυτή την περίπτωση μιας και το μπαλκόνι της Δρέσδης βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο (Altstad) όπως η όπερα και το παλάτι, ο σταθμός Bahnhof Mitte και η χρήση τράμ και ηλεκτρικού είναι οι καλύτερες επιλογές.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μπαλκόνι της Δρέσδης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Δρέσδη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Δρέσδη - Εκκλησία της Παναγίας Δρέσδη - Παλάτι Zwinger Δρέσδη - Μπαλκόνι της Δρέσδης Δρέσδη - Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης Δρέσδη - Όπερα της Δρέσδης Δρέσδη - Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δρέσδης