Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Δρέσδη - Νυχτερινό πανόραμα

Δρέσδη

Γερμανία
Μοιράσου το
Δρέσδη - Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης
Katholische Hofkirche
Ο καθεδρικός ναός της Δρέσδης είναι ένας καθολικός ναός που χτίστηκε από τον Αύγουστο τον Δεύτερο "τον Δυνατό" ο οποίος ως εκλέκτορας της Σαξονίας επιδίωκε να κερδίσει τον θρόνο της Πολωνίας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έγινε καθολικός και θέλησε να ιδρύσει έναν ναό που θα ήταν το αντίπαλο δέος της Εκκλησίας της Παναγίας (Dresdner Frauenkirche). Οι εργασίες ανέγερσης του ναού εντοπίζονται ανάμεσα στο 1738 και στο 1751, η τεχνοτροπία του είναι μπαρόκ και το ψηλότερο σημείο του φτάνει τα 83 μέτρα. Περιμετρικά του ναού υπάρχουν κιγκλιδώματα που φιλοξενούν 78 αγάλματα τα οποία απεικονίζουν βιβλικές μορφές και έχουν ύψος 3 μέτρα το καθένα. Και αυτή η εκκλησία ισοπεδώθηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του 1945. Η ανοικοδόμηση της άρχισε μόλις το 1979 μέσα σε ένα χρόνο όμως κατέστη εφικτό να ανεγερθεί πλήρως και σήμερα να είναι η έδρα του αρχιεπισκόπου του Meissen. O χώρος του ναού χρησιμοποιείται για τη λειτουργία και επίσης είναι δωρεάν επισκέψιμος για όποιον το επιθυμεί.
Πρόσβαση: Βρίσκεται ίσως στο κεντρικότερο σημείο της Δρέσδης, πιθανότατα λοιπόν δε θα δυσκολευτείτε να την εντοπίσετε. Ως αναφορά το ιδανικότερο μέσο μεταφοράς για την προσέγγιση σίγουρα προκρίνεται το τραμ και οι γραμμές 4,8,9.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Δρέσδη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Δρέσδη - Εκκλησία της Παναγίας Δρέσδη - Παλάτι Zwinger Δρέσδη - Μπαλκόνι της Δρέσδης Δρέσδη - Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης Δρέσδη - Όπερα της Δρέσδης Δρέσδη - Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας της Δρέσδης