Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λισαβόνα - Πανοραμική παλιάς πόλης απο θάλασσα

Λισαβόνα

Πορτογαλία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Λισαβόνα

Λισαβόνα - Λεωφόρος της Ελευθερίας Λεωφόρος της Ελευθερίας
Avenida da Liberdade
"Η Λεωφόρος της Ελευθερίας είναι η κεντρικότερη λεωφόρος της Λισαβόνας, έχει ένα μεγάλο πεζοδρόμιο, διακοσμημένη με κή..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Πραγματικά το τέλειο μέρος για ηλιόλουστη φθινοπωρινή βόλτα (μιας και εδώ το φθινόπωρο παραμένει ηλιόλουστο!) Τα Σαββατοκύριακα στα πεζοδ..."
Λισαβόνα - Γέφυρα της 25η Απριλίου Γέφυρα της 25η Απριλίου
25 de Abril
"Η γέφυρα αυτή διαπερνάει τον ποταμό Τάγο και αποτελεί αξιοθέατο της πόλης. Εγκαινιάστηκε στης 6 Αυγούστου 1966, ενώ μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Πύργος Μπελέμ Πύργος Μπελέμ
Torre de Belém
"Ένα ακόμη μνημείο - σύμβολο της Eποχής των Mεγάλων Aνακαλύψεων, ο Πύργος Μπελέμ χτίστηκε το 1515 για να αποτελέσει τη..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αγαπητοί συνταξιδολογήτες καλός ο πύργος δε λέω, μνημείο της UNESCO άλλωστε... Επιτρέψτε μου όμως να πω ότι στο Μπελέμ όλα τα λεφτά είν..."
Λισαβόνα - Κάστρο του Αγ. Γεωργίου Κάστρο του Αγ. Γεωργίου
Castle of São Jorge
"Το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου βρίσκετε στην κορυφή της Αλφάμα που είναι η παλιότερη γειτονία της Λισαβόνας. Το σημείο πο..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Καθεδρικός της Λισαβόνας Καθεδρικός της Λισαβόνας
Santa Maria Maior de Lisboa
"Ο καθεδρικός της Λιβαβόνας λέγεται και Αγία μεγάλη Μαρία στα Πορτογαλικά και είναι η παλιότερη εκκλησία στην πόλη. Κα..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Κάτω Πόλη της Λισαβόνας Κάτω Πόλη της Λισαβόνας
Baixa Pombalina
"Η Κάτω Πόλη της Λισαβόνας (Pombaline Baixa) είναι μια περιοχή με χαρακτηριστικούς ευθείς δρόμους, ανάμεσα στην παλιά ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Μνημείο των Εξερευνήσεων Μνημείο των Εξερευνήσεων
Padrão dos Descobrimentos
"Το μνημείο για της εξερευνήσεις χτίστηκε για να γιορτάσει της χρυσή εποχή των εξερευνήσεων της χώρας. Η εποχή των εξε..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Μοναστήρι των Ιερονυμιτών Μοναστήρι των Ιερονυμιτών
Mosteiro dos Jerónimos
"Το μοναστήρι των Ιερονυμιτών βρίσκεται δίπλα στον πύργο του Μπελέμ και συγκαταλέγεται και αυτό στα μνημεία παγκόσμιας..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Παλιά Πόλη της Λισαβόνας «Αλφάμα» Παλιά Πόλη της Λισαβόνας «Αλφάμα»
Alfama
"Η Αλφάμα είναι η παλιότερη γειτονία της Λισαβόνας, απλώνεται στην κλίση του λόφου από το κάστρο του Αγίου Γεωργίου μέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λισαβόνα - Ενυδρείο Λισαβόνας Ενυδρείο Λισαβόνας
Oceanário de Lisboa
"Το Ενυδρείο της Λισαβόνας άνοιξε το 1998 και έκτοτε δέχεται περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, πο..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λισαβόνα - Πάρκο των Εθνών Πάρκο των Εθνών
Parque das Nacoes
"Το Πάρκο των Εθνών βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Λισαβόνας και πρωτοδημιουργήθηκε για να στεγάσει την Παγκόσμια..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λισαβόνα - Ακρωτήρι «Κάμπο ντα Ρόκα» Ακρωτήρι «Κάμπο ντα Ρόκα»
Cabo da Roca
"Το Κάμπο ντα Ρόκα είναι ένα ακρωτήρι που σχηματίζει το δυτικότερο μέρος της Πορτογαλίας και της ηπειρωτικής Ευρώπης...." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Λισαβόνα - Κασκαΐς Κασκαΐς
Cascais
"Το Κασκαΐς είναι μια μικρή πόλη στα παράλια της Πορτογαλίας δίπλα στην ακτή Εστορίλ στην ευρύτερη περιοχή της Λισαβόν..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Κασκάις και Εστορίλ πραγματικά μνημονεύονται ως δύο από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πικάντικη πληροφορία για το Ε..."
Λισαβόνα - Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης
Museu Nacional de Arte Antiga
"Το Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης είναι το πιο σημαντικό μουσείο της Πορτογαλίας και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Φεστιβάλ Optimus Alive! Φεστιβάλ Optimus Alive!
Optimus Alive!
"Το φεστιβάλ Optimus Alive! είναι ένα νεότατο φεστιβάλ μουσικής και τέχνης που λαμβάνει χώρα στην Oeiras, μια προαστια..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Μουσείο Αμαξών Μουσείο Αμαξών
Museu Nacional dos Coches
"Το μουσείο με τις βασιλικές άμαξες βρίσκεται σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, στο παλιό βασιλικό Ιππικό Όμιλο του παλατιο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Λισαβόνα - Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς» Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»
Cristo Rei
"Στην αριστερή ακτή του ποταμού Τάγος, απέναντι από την πόλη και δίπλα στην γέφυρα της 25η Απριλίου, βρίσκετε το άγαλμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λισαβόνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 547.631
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Lisbon Portela (LIS)
Περιγραφή: Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι το τρίτο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου. Με το βλέμμα στην Αμερική και την πλάτη της στην Ευρώπη η Λισαβόνα έχει το άρωμα της μεσογειακής ατμόσφαιρας αλλά και την ατμόσφαιρα της άλλοτε αποικιακής υπερδύναμης με πάμπολλα ανάκτορα, κάστρα και μοναστήρια και τα παλιομοδίτικα τραμ. Σήμερα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, Αφρικανούς από πρώην αποικίες, Βραζιλίανους, Ασιάτες από το Μακάο και Ινδούς από την Γκόα. Το 1755 έγινε κοντά στην Λισαβόνα ένας καταστροφικός σεισμός που σήμερα οι γεωλόγοι υπολογίζουν ότι ήταν 9 Ρίχτερ. Ο σεισμός και τα τσουνάμι που ακολούθησε, κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της πόλης και οδήγησε σε μια εντυπωσιακή ανακατασκευή που έχει αφήσει τα σημάδια της στην πόλη, με ευθείς δρόμους και εντυπωσιακά καλοδιατηρημένα κτίρια. Η Λισαβόνα έχει μεσογειακό κλίμα με μεγάλη επιρροή του Gulf Stream, που της δίνει ένα από τα ηπιότερα κλίματα στην Ευρώπη. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά με μέση θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας 26–29 °C , ενώ των χειμώνα ο καιρός είναι δροσερός και βροχερός με τις θερμοκρασίες περίπου 8-15 °C.
Γλώσσα: Πορτογαλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιSim
ΌχιNão
ΕυχαριστώObrigado (m), Obrigada (f)
ΠαρακαλώPor favor
ΚαλημέραBom dia
ΚαληνύχταBoa noite
Γεία σου!Olá

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Λισαβόνα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί