Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λισαβόνα - Πανοραμική παλιάς πόλης απο θάλασσα

Λισαβόνα

Πορτογαλία
Μοιράσου το
Λισαβόνα - Καθεδρικός της Λισαβόνας Καθεδρικός της Λισαβόνας
Santa Maria Maior de Lisboa
Ο καθεδρικός της Λιβαβόνας λέγεται και Αγία μεγάλη Μαρία στα Πορτογαλικά και είναι η παλιότερη εκκλησία στην πόλη. Κατασκευάστηκε το 1150 από τον πρώτο βασιλιά της χώρας Afonso Henriques, στον χώρο ενός παλιού Αραβικού τεμένους, ενώ μετά από ανασκαφές φαίνεται ότι ο χώρος έχει και Ρωμαϊκή αλλά και Βησιγοτθική ιστορία. Το κτίριο έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές και επέζησε πολλών σεισμών και σήμερα είναι ένα μείγμα των διαφορετικών αρχιτεκτονικών μορφών. Εξωτερικά ο καθεδρικός έχει 2 πύργους και και ένα θαυμαστικό λουλουδοιδές παράθυρο γοτθικού στιλ. Στην αριστερή πλευρά μετά την είσοδο, θα βρείτε ένα βαφτιστήρι που χρησιμοποιήθηκε το 1195 για την βάφτιση του Αγίου Αντωνίου (γνωστού καθολικού αγίου) που μόλις είχε γεννηθεί. Στο σκευοφυλάκιο ο καθεδρικός διαθέτει έναν θησαυρό από αντικείμενα, με το πιο σημαντικό την οστεοθήκη που περιέχει τα λείψανα του St. Vincent που είναι και ο προστάτης της πόλης.
Πρόσβαση: Ο καθεδρικός βρίσκετε στην γειτονία Alfama και εξυπηρετείτε από την στάση λεωφορείων Sé, νούμερα 12Ε, 28Ε και 37.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Καθεδρικός της Λισαβόνας"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός της Λισαβόνας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λισαβόνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λισαβόνα - Λεωφόρος της Ελευθερίας Λισαβόνα - Γέφυρα της 25η Απριλίου Λισαβόνα - Πύργος Μπελέμ Λισαβόνα - Κάστρο του Αγ. Γεωργίου Λισαβόνα - Καθεδρικός της Λισαβόνας Λισαβόνα - Κάτω Πόλη της Λισαβόνας Λισαβόνα - Μνημείο των Εξερευνήσεων Λισαβόνα - Μοναστήρι των Ιερονυμιτών Λισαβόνα - Παλιά Πόλη της Λισαβόνας «Αλφάμα» Λισαβόνα - Ενυδρείο Λισαβόνας Λισαβόνα - Πάρκο των Εθνών Λισαβόνα - Ακρωτήρι «Κάμπο ντα Ρόκα» Λισαβόνα - Κασκαΐς Λισαβόνα - Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Λισαβόνα - Φεστιβάλ Optimus Alive! Λισαβόνα - Μουσείο Αμαξών Λισαβόνα - Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»