Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λισαβόνα - Πανοραμική παλιάς πόλης απο θάλασσα

Λισαβόνα

Πορτογαλία
Μοιράσου το
Λισαβόνα - Λεωφόρος της Ελευθερίας Λεωφόρος της Ελευθερίας
Avenida da Liberdade
Η Λεωφόρος της Ελευθερίας είναι η κεντρικότερη λεωφόρος της Λισαβόνας, έχει ένα μεγάλο πεζοδρόμιο, διακοσμημένη με κήπους. Στην νοτιοανατολική της πλευρά βρίσκεται η πλατεία Restauradores που είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση της ανεξαρτησίας στην Πορτογαλία το 1640, μετά από 60 χρόνια Ισπανικής κατοχής. Ο οβελίσκος στο κέντρο της πλατείας, έχει τα ονόματα και της ημερομηνίες των μαχών, κατά την διάρκεια του πολέμου. Στην βορειοδυτική πλευρά της λεωφόρου θα βρείτε την κυκλική πλατεία Marquis of Pombal Square και πίσω της το πάρκο Eduardo VII που πήρε το όνομα του από των Edward VII του Ηνωμένου Βασιλείου, που επισκέφτηκε την Πορτογαλία το 1902 για να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επί της λεωφόρου θα βρείτε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα κτήρια της Πορτογαλικής αρχιτεκτονικής από τα τέλη τα 19ου αιώνα μέχρι της αρχές του 21ου όπως θέατρα, καταστήματα και γραφεία εταιριών. Ο πεζόδρομος της λεωφόρου είναι στρωμένος με το παραδοσιακό πορτογαλικό πεζοδρόμιο που απεικονίζει μνημεία και αγάλματα σημαντικών προσωπικοτήτων της Πορτογαλίας. Το 1931 εγκαινιάστηκε και ένα μεγάλο μνημείο για τους πεσόντες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Πρόσβαση: Κατα μήκος της λεωφόρου υπάρχει η στάση Avenida (μπλε γραμμή) ενώ στης δύο πλατείες θα βρείτε της στάσεις Restauradores (μπλε γραμμή) και Marquês de Pombal (μπλε και κίτρινη γραμμή).
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Λεωφόρος της Ελευθερίας"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λεωφόρος της Ελευθερίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Λισαβόνα » Λεωφόρος της Ελευθερίας
Πραγματικά το τέλειο μέρος για ηλιόλουστη φθινοπωρινή βόλτα (μιας και εδώ το φθινόπωρο παραμένει ηλιόλουστο!) Τα Σαββατοκύριακα στα πεζοδρόμια απλώνουν την πραμάτεια τους παλαιοπώληδες. συλλέκτες και μικροπωλητές. Εδώ γίνονται και οι πορείες διαμαρτυρίας όταν οι Πορτογάλοι έχουν Greve Geral! (=γενική απεργία). Αν βρεθείτε εκεί σε τέτοια περίσταση και είστε Έλληνας ή Ελληνίδα μη διστάσετε να το αποκαλύψετε... θα έχετε την τιμητική σας!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λισαβόνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λισαβόνα - Λεωφόρος της Ελευθερίας Λισαβόνα - Γέφυρα της 25η Απριλίου Λισαβόνα - Πύργος Μπελέμ Λισαβόνα - Κάστρο του Αγ. Γεωργίου Λισαβόνα - Καθεδρικός της Λισαβόνας Λισαβόνα - Κάτω Πόλη της Λισαβόνας Λισαβόνα - Μνημείο των Εξερευνήσεων Λισαβόνα - Μοναστήρι των Ιερονυμιτών Λισαβόνα - Παλιά Πόλη της Λισαβόνας «Αλφάμα» Λισαβόνα - Ενυδρείο Λισαβόνας Λισαβόνα - Πάρκο των Εθνών Λισαβόνα - Ακρωτήρι «Κάμπο ντα Ρόκα» Λισαβόνα - Κασκαΐς Λισαβόνα - Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Λισαβόνα - Φεστιβάλ Optimus Alive! Λισαβόνα - Μουσείο Αμαξών Λισαβόνα - Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»