Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Λισαβόνα - Πανοραμική παλιάς πόλης απο θάλασσα

Λισαβόνα

Πορτογαλία
Μοιράσου το
Λισαβόνα - Κάτω Πόλη της Λισαβόνας Κάτω Πόλη της Λισαβόνας
Baixa Pombalina
Η Κάτω Πόλη της Λισαβόνας (Pombaline Baixa) είναι μια περιοχή με χαρακτηριστικούς ευθείς δρόμους, ανάμεσα στην παλιά πόλη Alfama και στην Λεωφόρο της Ελευθερίας . Η περιοχή είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα κατασκευών ανθεκτικών στους σεισμούς. Στον μεγάλο σεισμό του 1755 η περιοχή που προϋπήρχε σχεδόν καταστράφηκε ολοκληρωτικά και ανακατασκευάστηκε με αρχιτεκτονικά πρότυπα που μιμούνταν έναν σεισμό και στέγες που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να μην βοηθούν την εξάπλωση πυρκαγιών. Στην νότια πλευρά της περιοχής υπάρχει η πλατεία του εμπορίου (Praça do Comércio) με την εντυπωσιακή είσοδο που ενώνει την πλατεία με την οδό Αυγούστου (Augusta Street) και το άγαλμα του βασιλιά Ιωσήφ Ι. Η πλατεία ήταν πριν το σεισμό ένα βασιλικό παλάτι που καταστράφηκε ολοσχερώς. Η Οδός Αυγούστου κόβει κάθετα την Pombaline και ενώνει την πλατεία του εμπορίου με την ιστορική πλατεία από την εποχή του μεσαίωνα, την Rossio ή την πλατεία Pedro IV. Αυτί η πλατεία αποτελεί το σημείο συνάντησης της πόλης για πολλούς αιώνες τώρα. Μερικά από τα καφέ και τα μαγαζιά της πλατείας χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα, όπως το Café Nicola και τα παραδοσιακά μαγαζιά Pastelaria Suíça και Ginjinha.
Πρόσβαση: Η στάση μετρό Baixa / Chiado βρίσκετε στην καρδία της περιοχής και εξυπηρετείται από την μπλε και την πράσινη γραμμή. Στην πλατεία Rossio υπάρχει η ομώνυμη στάση (πράσινη γραμμή).
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Κάτω Πόλη της Λισαβόνας"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κάτω Πόλη της Λισαβόνας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Λισαβόνα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Λισαβόνα - Λεωφόρος της Ελευθερίας Λισαβόνα - Γέφυρα της 25η Απριλίου Λισαβόνα - Πύργος Μπελέμ Λισαβόνα - Κάστρο του Αγ. Γεωργίου Λισαβόνα - Καθεδρικός της Λισαβόνας Λισαβόνα - Κάτω Πόλη της Λισαβόνας Λισαβόνα - Μνημείο των Εξερευνήσεων Λισαβόνα - Μοναστήρι των Ιερονυμιτών Λισαβόνα - Παλιά Πόλη της Λισαβόνας «Αλφάμα» Λισαβόνα - Ενυδρείο Λισαβόνας Λισαβόνα - Πάρκο των Εθνών Λισαβόνα - Ακρωτήρι «Κάμπο ντα Ρόκα» Λισαβόνα - Κασκαΐς Λισαβόνα - Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Λισαβόνα - Φεστιβάλ Optimus Alive! Λισαβόνα - Μουσείο Αμαξών Λισαβόνα - Άγαλμα «Χριστός ο Βασιλιάς»