Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μόναχο - Ολυμπιακό πάρκο

Μόναχο

Γερμανία
Μοιράσου το
Μόναχο - Στάδιο Αλιάνζ Αρένα Στάδιο Αλιάνζ Αρένα
Allianz Arena
Για κάθε ποδοσφαιρόφιλο το συγκεκριμένο στάδιο του Μονάχου εμπνέει σίγουρα σεβασμό. Είναι η έδρα δύο τεράστιων ποδοσφαιρικών συλλόγων της Μπάγερν Μονάχου (FC Bayern Munchen) και της Μόναχο 1960 (TSV 1860 Munchen), οι οποίοι μετακινήθηκαν εδώ από την παλιά κοινή τους έδρα που ήταν το Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου. Το στάδιο άρχισε να λειτουργεί το 2005, φιλοξένησε αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 και είναι το μοναδικό γήπεδο στον κόσμο που μπορεί να αλλάξει το χρώμα στο εξωτερικό του ανάλογα βέβαια με τον αγώνα ή την εκδήλωση που πρόκειται να φιλοξενήσει. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 69.901 θεατές και το όνομά του προήλθε από την εμπορική συμφωνία που σύναψε ο όμιλος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με τους δύο συλλόγους που προχώρησαν στη κατασκευή του. Πάντως εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά κάποιον αγώνα, καλό θα ήταν να φροντίσετε για την έγκαιρη προμήθεια του εισιτηρίου καθώς και οι δύο ομάδες αγωνίζονται με αυξημένη πληρότητα στις εξέδρες τους.
Πρόσβαση: Μέσω του υπόγειου σιδηρόδρομου (U-Bahn) και της μπλε γραμμής U6 οδηγηθείτε στον σταθμό Fröttmaning και από εκεί αφού διανύσετε μία απόσταση δέκα λεπτών θα φτάσετε στο γήπεδο.
Ιστοσελίδα: http://www.allianz-arena.de/en/
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Στάδιο Αλιάνζ Αρένα"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Στάδιο Αλιάνζ Αρένα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Μόναχο » Στάδιο Αλιάνζ Αρένα
ΒAYERNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

χα μαζι πηγαμε!ρε δημητρη!
8 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μόναχο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μόναχο - Πλατεία της Παναγίας Μόναχο - Στάδιο Αλιάνζ Αρένα Μόναχο - Κτίριο της BMW Μόναχο - Παλάτι του Μονάχου Μόναχο - Καθεδρικός Nαός της Παναγίας Μόναχο - Φεστιβάλ του Οκτώβρη Μόναχο - Αγγλικός Κήπος Μόναχο - Εθνικό Θέατρο του Μονάχου Μόναχο - Γερμανικό Μουσείο Μόναχο - Νέο Εμπορικό Εκθεσιακό Κέντρο του Μόναχου Μόναχο - Παλιά Πινακοθήκη Μόναχο - Εθνικό Μουσείο Βαυαρίας Μόναχο - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου Μόναχο - Λούντβιχ Μαξιμίλιαν Πανεπιστήμιο του Μονάχου