Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μόναχο - Ολυμπιακό πάρκο

Μόναχο

Γερμανία
Μοιράσου το
Μόναχο - Κτίριο της BMW Κτίριο της BMW
BMW Museum
To συγκεκριμένο κτίριο στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της τεράστιας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW για περισσότερα από 30 χρόνια. Ο συμβολισμός και η φουτουριστική αρχιτεκτονική έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πόλη και εξαιτίας αυτού άλλωστε από το 1999 το κτίριο κηρύχθηκε ιστορικό. Ο πύργος μαζί με τα διπλανά κτίρια άρχισαν να χτίζονται το 1968 και ολοκληρώθηκαν το 1972 όταν το Μόναχο φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες. Έχει ύψος 101 μέτρα και γειτνιάζει με το Ολυμπιακό Χωριό του Μονάχου. Μέσω της αρχιτεκτονικής του μιμείται το σχήμα ενός ελαστικού αυτοκινήτου τη στιγμή που εισέρχεται σε γκαράζ και υπεύθυνος για τη σχεδίαση είναι ο αυστριακός αρχιτέκτονας Karl Schwanzer. Το μουσείο της BMW στεγάζεται ακριβώς δίπλα και μπορείτε να το επισκεφτείτε καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έκτος Δευτέρας μεταξύ 10.00π.μ. και 18.00μ.μ. Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ για τους ενήλικες και 6 ευρώ για τα παιδιά.
Πρόσβαση: Εδώ μπορείτε να φτάσετε με το μετρό και την πορτοκαλή γραμμή U3. Αφού κατεβείτε στην στάση Olympiazentrum χρειάζονται δύο λεπτά περπάτημα για να προσεγγίσετε την είσοδο του κτιρίου.
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Κτίριο της BMW"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κτίριο της BMW"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μόναχο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μόναχο - Πλατεία της Παναγίας Μόναχο - Στάδιο Αλιάνζ Αρένα Μόναχο - Κτίριο της BMW Μόναχο - Παλάτι του Μονάχου Μόναχο - Καθεδρικός Nαός της Παναγίας Μόναχο - Φεστιβάλ του Οκτώβρη Μόναχο - Αγγλικός Κήπος Μόναχο - Εθνικό Θέατρο του Μονάχου Μόναχο - Γερμανικό Μουσείο Μόναχο - Νέο Εμπορικό Εκθεσιακό Κέντρο του Μόναχου Μόναχο - Παλιά Πινακοθήκη Μόναχο - Εθνικό Μουσείο Βαυαρίας Μόναχο - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου Μόναχο - Λούντβιχ Μαξιμίλιαν Πανεπιστήμιο του Μονάχου