Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μόναχο - Ολυμπιακό πάρκο

Μόναχο

Γερμανία
Μοιράσου το
Μόναχο - Καθεδρικός Nαός της Παναγίας Καθεδρικός Nαός της Παναγίας
Frauenkirche
Ο Καθεδρικός Nαός της Παναγίας βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και αποτελεί το σύμβολο ολόκληρης της Βαυαρίας. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα σε γοτθικό ρυθμό και σήμερα είναι η έδρα του αρχιεπισκόπου. Παρότι καθημερινά τελείται η θεία λειτουργία ο ναός είναι επισκέψιμος για το κοινό. Τα δύο καμπαναριά του ναού είναι ορατά από όλα τα σημεία της πόλης διότι οι αρχές της πόλης έχουν απαγορεύσει την ανέγερση κτιρίων που ξεπερνούν τα 109 μέτρα εντός των ορίων του ιστορικού κέντρου. Έτσι λοιπόν εφόσον βρεθείτε στην περιοχή δε θα πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να ανεβείτε στον νότιο πύργο από την κορυφή του οποίου η θέα είναι καταπληκτική καθώς είναι ορατές ακόμα και οι Άλπεις.
Πρόσβαση: Δεδομένου του ότι ο καθεδρικός ναός βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Μονάχου, η προσέγγιση σας σε αυτόν μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένα από ιδανικότερα μέσα μεταφοράς που προτείνονται είναι ο υπόγειος σιδηρόδρομος (U-Bahn) όπου μέσω των γραμμών U3 και U6 φτάνετε στην διπλανή πλατεία Marienplatz. Επιπρόσθετα μπορείτε να επιλέξετε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (S-Bahn) και με μία από τις παρακάτω γραμμές (S1,S2,S3,S4,S6,S7,S8) να φτάσετε στην ίδια κεντρική πλατεία από την οποία δεν έχετε από το να περπατήσετε για ένα πεντάλεπτο ώστε να φτάσετε στον καθεδρικό.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Καθεδρικός Nαός της Παναγίας"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός Nαός της Παναγίας"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μόναχο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μόναχο - Πλατεία της Παναγίας Μόναχο - Στάδιο Αλιάνζ Αρένα Μόναχο - Κτίριο της BMW Μόναχο - Παλάτι του Μονάχου Μόναχο - Καθεδρικός Nαός της Παναγίας Μόναχο - Φεστιβάλ του Οκτώβρη Μόναχο - Αγγλικός Κήπος Μόναχο - Εθνικό Θέατρο του Μονάχου Μόναχο - Γερμανικό Μουσείο Μόναχο - Νέο Εμπορικό Εκθεσιακό Κέντρο του Μόναχου Μόναχο - Παλιά Πινακοθήκη Μόναχο - Εθνικό Μουσείο Βαυαρίας Μόναχο - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου Μόναχο - Λούντβιχ Μαξιμίλιαν Πανεπιστήμιο του Μονάχου