Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μόναχο - Ολυμπιακό πάρκο

Μόναχο

Γερμανία
Μοιράσου το
Μόναχο - Φεστιβάλ του Οκτώβρη Φεστιβάλ του Οκτώβρη
Oktoberfest
Το Oktoberfest είναι σίγουρα το φεστιβάλ για το οποίο το Μόναχο είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν στα τέλη του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται στις αρχές του Οκτώβρη. Παρότι υπάρχουν αρκετές πόλεις με παρόμοιο φεστιβάλ, η γενέτηρά του Oktoberfest είναι το Μόναχο. Κάθε χρόνο έξι εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις και το φεστιβάλ αποτελεί σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι της βαυαρικής κουλτούρας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι μια επίσκεψη στο Μόναχο εκείνη την περίοδο θα σας δώσει την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα τεράστιο γεγονός για τη σύγχρονη Γερμανία και ταυτόχρονα να δείτε τον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης των Γερμανών. Στα πλαίσια του φεστιβάλ βέβαια καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες μπύρας αλλά μια ποικιλία από ιδιαίτερα εύγευστα φαγητά όπως τα ψητά λευκά λουκάνικα Weisswurst, οι τηγανίτες πατάτες (Reiberdatschi), παραδοσιακά ψωμάκια (Pretzel),ψητό χοιρινό(Schweinsbraten), πολλών ειδών αλλαντικά και άλλες λιπαρές τροφές. Σίγουρα αν θέλετε να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας θα πρέπει να είστε εγκρατείς αλλά όπως και να έχει η εμπειρία της συμμετοχής θα είναι μοναδική.
Πρόσβαση: Χωρίς καμία αμφιβολία οι εκδηλώσεις του Oktoberfest λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την πόλη, ορισμένες όμως από τις πιο κεντρικές έχουν σαν αφετηρία την Gollierplatz που βρίσκεται σε μια κεντρική περιοχή του Μονάχου. Η πρόσβαση εκεί γίνεται μέσω του τραμ και της γραμμής 19 που περνάει από το σταθμό Nationaltheater.
Ιστοσελίδα: http://www.oktoberfest.de/en/
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Φεστιβάλ του Οκτώβρη"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μόναχο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μόναχο - Πλατεία της Παναγίας Μόναχο - Στάδιο Αλιάνζ Αρένα Μόναχο - Κτίριο της BMW Μόναχο - Παλάτι του Μονάχου Μόναχο - Καθεδρικός Nαός της Παναγίας Μόναχο - Φεστιβάλ του Οκτώβρη Μόναχο - Αγγλικός Κήπος Μόναχο - Εθνικό Θέατρο του Μονάχου Μόναχο - Γερμανικό Μουσείο Μόναχο - Νέο Εμπορικό Εκθεσιακό Κέντρο του Μόναχου Μόναχο - Παλιά Πινακοθήκη Μόναχο - Εθνικό Μουσείο Βαυαρίας Μόναχο - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου Μόναχο - Λούντβιχ Μαξιμίλιαν Πανεπιστήμιο του Μονάχου