Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μόναχο - Ολυμπιακό πάρκο

Μόναχο

Γερμανία
Μοιράσου το
Μόναχο - Παλάτι του Μονάχου Παλάτι του Μονάχου
Maximilianeum
Το παλάτι του Μονάχου χτίστηκε στα χρόνια της βασιλείας του Μαχιμιλιανού του δευτέρου της Βαυαρίας. Οι εργασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 1857 λόγω όμως προβλημάτων στη στατικότητα του εδάφους διήρκεσαν μέχρι το 1874. Αρχιτέκτονας του έργου ήταν ο Friedrich Bürklein, η τεχνοτροπία του αρχικά ήταν νεογοτθική στη συνέχεια όμως μετατράπηκε σε αναγεννησιακή. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ίσαρ και σηματοδοτεί την αρχή των βασιλικών λεωφόρων. Το κτιριακό συγκρότημα αρχικά χρησιμοποιήθηκε σαν χώρος διαμονής των άριστων φοιτητών που σπούδαζαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης, στη συνέχεια και μέχρι το 1949 στέγασε τη Βουλή του κρατιδίου (Bavarian Landtag). Το κτίριο από το 1958 δέχτηκε κάποιες επεκτατικές παρεμβάσεις ώστε να στεγάσει το νέο κοινοβούλιο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το παλάτι και να θαυμάσετε τις μόνιμες εκθέσεις που φιλοξενούνται στις αίθουσες του ή ακόμα να δείτε τον χώρο του κοινοβουλίου εφόσον όμως το έχετε προγραμματίσει.
Πρόσβαση: Σε αυτή την περίπτωση ο πιο κοντινός σταθμός είναι ο ομώνυμος σταθμός του τραμ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το παλάτι και εξυπηρετείται από την κόκκινη γραμμή 19.
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Παλάτι του Μονάχου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μόναχο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μόναχο - Πλατεία της Παναγίας Μόναχο - Στάδιο Αλιάνζ Αρένα Μόναχο - Κτίριο της BMW Μόναχο - Παλάτι του Μονάχου Μόναχο - Καθεδρικός Nαός της Παναγίας Μόναχο - Φεστιβάλ του Οκτώβρη Μόναχο - Αγγλικός Κήπος Μόναχο - Εθνικό Θέατρο του Μονάχου Μόναχο - Γερμανικό Μουσείο Μόναχο - Νέο Εμπορικό Εκθεσιακό Κέντρο του Μόναχου Μόναχο - Παλιά Πινακοθήκη Μόναχο - Εθνικό Μουσείο Βαυαρίας Μόναχο - Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου Μόναχο - Λούντβιχ Μαξιμίλιαν Πανεπιστήμιο του Μονάχου