Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Νίσυρος - Μια άποψη του Μανδρακίου

Νίσυρος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Νίσυρος

Νίσυρος - Ηφαίστειο της Νισύρου Ηφαίστειο της Νισύρου
"Το ηφαίστειο της Νισύρου συγκαταλέγεται μαζί με τα Μέθανα, τη Μήλο και τη Σαντορίνη στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας μα..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Μέσα στον κρατήρα και κοντά στις τρύπες που βγαίνουν ατμοί ακούγεται ένας ήχος λες και ακούς την Γή. Πολύ εντυπωσιακό τοπίο και ....προσο..."
Νίσυρος - Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου
"Το Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου εγκαινιάστηκε το 2008 και είναι το πρώτο Ηφαιστειολογικό Μουσείο της χώρας. Δημιου..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίσυρος - Μανδράκι Νισύρου Μανδράκι Νισύρου
"Το Μανδράκι είναι η πρωτεύουσα της Νισύρου. Αποτελείται από 700 κάτοικους περίπου. Το Μανδράκι είναι κτισμένο αμφιθεα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίσυρος - Παραλίες στη Νίσυρο Παραλίες στη Νίσυρο
"Λόγω του ηφαστειογενούς υπεδάφους της, η Νίσυρος διαθέτει μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες στη χώρα μας. Η παρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Στους πάλους στην αρχή τις παραλίας εχει ενα πολυ ομορφο καφενεδακι με πολυ χαλαρωτικό περιβάλλον και ....κρυες μπυρίτσες...."
Νίσυρος - Κάστρα στη Νίσυρο Κάστρα στη Νίσυρο
"Το Ενετικό Κάστρο της Νισύρου χρονολογείται το 1315 μ.Χ. Βρίσκεται στο Μανδράκι και δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο της ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Στις παρυφές του χωριού πείπου 100 μέτρτα πρίν μπείς εχει μια μικ΄ρη σπηλια μεσα στην οποία κάνεις σαόυνα.είναι ενα σημείο σταθμός για το..."
Νίσυρος - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο
"Η Νίσυρος είναι ένα νησί με έντονη θρησκευτική ιστορία και παρουσία. Οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια του νησιού παρουσιά..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίσυρος - Οικισμοί της Νισύρου Οικισμοί της Νισύρου
"Πέρα από το Μανδράκι (πληθ. 682), την πρωτεύουσα του νησιού, η Νίσυρος έχει άλλους τρεις οικισμούς: τους Πάλλους (πλη..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίσυρος - Τοπικές Γεύσεις της Νισύρου Τοπικές Γεύσεις της Νισύρου
"Μία από τις τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού είναι οι ρεβυθοκεφτέδες. Η "μπουκουνιά" είναι ένα παραδοσιακό φαγητό του νη..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίσυρος - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου
"Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου στεγάζεται σε ένα διώροφο αρχοντικό του 18ου αιώνα που έχει αποκατασταθεί ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Νίσυρος - Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου
"Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου είναι ένα νέο σχετικά μουσείο και βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο στην πρωτεύουσα του νησ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Νίσυρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.008
Περιγραφή: Η Νίσυρος βρίσκεται στο κέντρο των Δωδεκανήσων. Είναι ουσιαστικά ένας ηφαιστειακός κώνος που στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας από τους παλαιοτέρους και μεγαλύτερους ηφαιστειακούς κρατήρες της Μεσογείου. Σύμφωνα με το μύθο, η Νίσυρος δημιουργήθηκε όταν ο θεός Ποσειδώνας απέσπασε με την τρίαινα του ένα κομμάτι από το νησί της Κω κατά την καταδίωξη του γίγαντα Πολυβώτη τον καιρό της Τιτανομαχίας. Ο γίγαντας θάφτηκε κάτω από το κομμάτι εκείνο και οι περιοδικές δονήσεις του νησιού δεν είναι τίποτε άλλο από το συνεχιζόμενο στήθος του τιτάνα που αγκομαχάει θαμμένος κάτω από τη γη. Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι ο Ποσειδώνας ήταν ο προστάτης του νησιού κατά την αρχαιότητα, αλλά και τις στενές σχέσεις μεταξύ της Νίσυρου και της Κω. Η ιστορική πορεία της Νισύρου συμβαδίζει με αυτή των νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου και ενώθηκε με την Ελλάδα μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Νίσυρος σήμερα αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο προορισμό, χάρη στο ενεργό ηφαίστειό της και τα μοναδικά γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της. Διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης, βουτιές σε ιδιαίτερες παραλίες και φρέσκο ψάρι στα ταβερνάκια που διατίθενται, είναι ό,τι έχει να προσφέρει η Νίσυρος στους επισκέπτες της που βρίσκουν εδώ τον παράδεισο τους, μακρυά από την κίνηση των τουριστικών νησιών. Συνδέεται ακτοπλοϊκά με το λιμάνι του Πειραιά (το ταξίδι κρατάει 14 ώρες) ενώ υπάρχει και πρόσβαση από τα διπλανά νησιά (Κως, Ρόδος και Κάλυμνος). Λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού είναι το Μανδράκι.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Νίσυρος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί