Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Νίσυρος - Μια άποψη του Μανδρακίου

Νίσυρος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Νίσυρος - Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου
Το Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου εγκαινιάστηκε το 2008 και είναι το πρώτο Ηφαιστειολογικό Μουσείο της χώρας. Δημιουργήθηκε από το Δήμο Νισύρου σε συνεργασία με το ΑΠΘ, το ΙΓΜΕ και το Υπουργείο Αιγαίου. Βρίσκεται στο χωριό Νικιά και είναι ανοιχτό όλο το χρόνο. Στεγάζεται σε ένα παλιό εγκαταλελειμένο σχολείο το οποίο αναδιαμορφώθηκε για τις ανάγκες του μουσείου. Είναι υπερσύγχρονο και διαθέτει τόσο αίθουσες έκθεσης των πετρωμάτων και λοιπών ευρημάτων όσο και αίθουσες εκδηλώσεων. Επιπλέον, λειτουργεί βιβλιοθήκη με πλούσια συλλογή βιβλίων και άρθρων ηφαιστειολογικού περιεχομένου και όχι μόνο. Υπάρχουν, επίσης, διατάξεις προσομοίωσης των ηφαιστειακών εκρήξεων τόσο στον Η/Υ όσο και σε πειραματικές συσκευές που λειτουργούν για τους μικρούς επισκέπτες.

Οι κύριοι χώροι του Μουσείου φιλοξενούν τις εξής θεματικές ενότητες: Γένεση και δομή ηφαιστείων, Ηφαιστειακές διεργασίες και προϊόντα, Τα ηφαίστεια της Ελλάδας, Το Ηφαίστειο Νισύρου, Τα άλλα ενεργά ηφαίστεια της Ελλάδας, Ηφαίστεια – Περιβάλλον – Άνθρωπος.

Παράλληλα, κοντά στο χώρο του μουσείου λειτουργεί ηφαιστειολογικό παρατηρητήριο το οποίο καταγράφει σε 24ωρη βάση τα δεδομένα από όλα τα ενεργά ηφαίστεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το μουσείο στο τηλέφωνο 22420 31400.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Νίσυρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Νίσυρος - Ηφαίστειο της Νισύρου Νίσυρος - Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου Νίσυρος - Μανδράκι Νισύρου Νίσυρος - Παραλίες στη Νίσυρο Νίσυρος - Κάστρα στη Νίσυρο Νίσυρος - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο Νίσυρος - Οικισμοί της Νισύρου Νίσυρος - Τοπικές Γεύσεις της Νισύρου Νίσυρος - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου Νίσυρος - Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου