Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Νίσυρος - Μια άποψη του Μανδρακίου

Νίσυρος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Νίσυρος - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο
Η Νίσυρος είναι ένα νησί με έντονη θρησκευτική ιστορία και παρουσία. Οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια του νησιού παρουσιάζουν έντονο αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής βρίσκεται χτισμένο μέσα στο Ενετικό κάστρο της Νισύρου, σε μια φυσική σπηλαιώδη κοιλότητα, εξ ου και το όνομα του. Το σπήλαιο χωρίζεται σε δύο ναούς: ο βόρειος ναός είναι αφιερωμένος στην κοίμηση της Θεοτόκου και ο νότιος στον Άγιο Χαράλαμπο. Η εικόνα της Παναγίας της Σπηλιανής είναι από τις πιο διάσημες εικόνες στην Ελλάδα. Η εκκλησία έχει όμορφες τοιχογραφίες και πλούσια αφιερώματα, καθώς και μια μεγάλη συλλογή από εκκλησιαστικά κειμήλια και σπάνιες εκδόσεις βιβλίων.

Άλλα μοναστήρια στη Νίσυρο είναι το μοναστήρι του Σταυρού, το μοναστήρι της Παναγίας της Κυράς και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Νίσυρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Νίσυρος - Ηφαίστειο της Νισύρου Νίσυρος - Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου Νίσυρος - Μανδράκι Νισύρου Νίσυρος - Παραλίες στη Νίσυρο Νίσυρος - Κάστρα στη Νίσυρο Νίσυρος - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο Νίσυρος - Οικισμοί της Νισύρου Νίσυρος - Τοπικές Γεύσεις της Νισύρου Νίσυρος - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου Νίσυρος - Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου