Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Νίσυρος - Μια άποψη του Μανδρακίου

Νίσυρος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Νίσυρος - Μανδράκι Νισύρου Μανδράκι Νισύρου
Το Μανδράκι είναι η πρωτεύουσα της Νισύρου. Αποτελείται από 700 κάτοικους περίπου. Το Μανδράκι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στο λόφο που δεσπόζει το Ενετικό κάστρο και το μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλιανής. Είναι ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός με κάτασπρα διώροφα σπιτάκια με μπλε και τιρκουάζ παράθυρα, ολάνθιστες αυλές και πλακόστρωτα καλντερίμια. Το Μανδράκι είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στο λόφο που δεσπόζει το Ενετικό κάστρο και το μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλιανής.

Εδώ υπάρχει η δημοφιλής πλατεία της Ηλικιωμένης με τις πολλές σκιερές γωνιές της, η πλατεία των Δελφινιών με το στρόγγυλο βοτσαλωτό δάπεδο της και η πλατεία Δημαρχείου. Σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το Μανδράκι βρίσκεται το συγκρότημα των Λουτρών με τις θειούχες πηγές, οι οποίες ενδείκνυνται για τη θεραπεία πολλών ασθενειών, κυρίως νευρολογικής και δερματικής φύσης.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μανδράκι Νισύρου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Νίσυρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Νίσυρος - Ηφαίστειο της Νισύρου Νίσυρος - Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου Νίσυρος - Μανδράκι Νισύρου Νίσυρος - Παραλίες στη Νίσυρο Νίσυρος - Κάστρα στη Νίσυρο Νίσυρος - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο Νίσυρος - Οικισμοί της Νισύρου Νίσυρος - Τοπικές Γεύσεις της Νισύρου Νίσυρος - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου Νίσυρος - Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου