Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Νίσυρος - Μια άποψη του Μανδρακίου

Νίσυρος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Νίσυρος - Οικισμοί της Νισύρου Οικισμοί της Νισύρου
Πέρα από το Μανδράκι (πληθ. 682), την πρωτεύουσα του νησιού, η Νίσυρος έχει άλλους τρεις οικισμούς: τους Πάλλους (πληθ. 167), τον Εμπορειό (πληθ. 25) και τα Νικιά (πληθ. 48).

Οι Πάλλοι είναι ένα μικρό ψαροχώρι στη βορειοανατολική άκρη του νησιού σε απόσταση 4 χμ από το Μανδράκι. Το χωριό έχει σημειώσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Στους Πάλλους υπάρχει και μαρίνα για τα ιδιωτικά σκάφη, για όσους θέλουν να έχουν πρόσβαση και σε άλλες κοσμικές παραλίες του νησιού, όπως το Γυαλισκάρι και η παραλία Λιές.

Ο Εμπορειός είναι ένα μικρό ορεινό χωριό 8 χμ νοτιοανατολικά του Μανδρακίου. Αξίζει κανείς να το επισκεφτεί για να πιει τον καφέ του με θέα το ηφαίστειο. Επίσης, από τον Εμπορειό φαίνονται καθαρά και τα ερείπια του Βενετσιάνικου κάστρου του Εμπορειού και το μοναστήρι της Παναγιάς της Κυράς. Το χωριό αριθμεί ελάχιστους κατοίκους.

Λίγο πιο μακριά, και σε υψόμετρο 400 μέτρων βρίσκεται το ορεινό χωριό Νικιά. Το χωριό βρίσκεται κοντά στο ηφαίστειο της Νισύρου και γι’ αυτόν το λόγο παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον. Το χωριό είναι χτισμένο σαν λαβύρινθος και πολύ εύκολα μπορεί κανείς να χαθεί στα σοκάκια του.

αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Οικισμοί της Νισύρου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Νίσυρος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Νίσυρος - Ηφαίστειο της Νισύρου Νίσυρος - Ηφαιστειολογικό Μουσείο Νισύρου Νίσυρος - Μανδράκι Νισύρου Νίσυρος - Παραλίες στη Νίσυρο Νίσυρος - Κάστρα στη Νίσυρο Νίσυρος - Εκκλησίες και Μοναστήρια στη Νίσυρο Νίσυρος - Οικισμοί της Νισύρου Νίσυρος - Τοπικές Γεύσεις της Νισύρου Νίσυρος - Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου Νίσυρος - Αρχαιολογικό Μουσείο Νισύρου